Jelena Bojovic Borovinic Foto Ministarstvo zdravlja Crne Gore

Uprkos razlazu u Demokratskom frontu komunikacija u lokalnoj vlasti u Podgorici se nastavlja i potrudićemo se da dobri odnosi budu zadržani, rekla je predsednica Gradske skupštine Jelena Borovinić Bojović.

Komentarišući razlaz u Demokratskom frontu, Borovinić Bojović je u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ kazala da je zadatak DF-a bio razvlašćivanje DPS-a i proces pomirenja.

Nakon što je završeno razlašćivanje DPS-a, po njenom mišljenju, stekli su se uslovi da svako samostalno deluje.

Andrija Mandić Foto:TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIĆ

„Sve ima svoje vreme i to ne treba da se shvata kao neki raspad, već je važno da shvatimo da su konstituenti odlučili da će samostalno ubuduće moći bolje da doprinose demokratizaciji. Nastavlja se komunikacija u okviru lokalne vlasti. Ja sam kao neko ko je bio nosilac liste ‘Za budućnost Podgorice“‘imala odličnu saradnju sa svim konstituentima i potrudiću se da jednako dobre odnose i uzajamno poštovanje zadržim sa svima“, rekla je Borovinić Bojović.

Demokratski front (DF), politička koalicija u Crnoj Gori, prestaje da postoji, a Pokret za promene (PzP) Nebojše Medojevića na izborima će nastupiti samostalno, saopšteno je ranije iz ovog saveza.

Foto: Prinskrin/Facebook/Demokratski front

Demokratski front je doneo odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, Crna Gora je pomirena zemlja, rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, na konferenciji za novinare.

Medojević je saopštio da je zajednički cilj bio da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje i demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a.

Pročitajte još:

Rekao je da će PzP nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je naveo da je DF, kada je započeo „veliko istorijsko putovanje“ pre 11 godina postavio cilj – bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović.

BONUS VIDEO Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar