Dzo Bajden Joe Biden
Džo Bajden Foto:EPA-EFE/FABRICE COFFRINI

Planovi predsednika SAD Džozefa Bajdena za predsedničku kandidaturu za 2024. godinu su bili predmet spekulacija, i dok je sam Bajden rekao da "očekuje" da se kandiduje, anonimni savetnik je izjavio da se to neće desiti jer će Bajden u to vreme imati 82 godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako piše britanski „Ekspres“, Bajden je napravio verbalni gaf u subotu, izjavivši da je 350 miliona Amerikanaca vakcinisano, što je za 20 miliona više nego što SAD ima stanovnika.

Veruje se da je Bajden zamenio broj vakcinisanih sa brojem podeljenih doza, a to je blizu 350 miliona, a pravi broj potpuno vakcinisanih Amerikanaca je 166 miliona, što predstavlja otprilike polovinu populacije SAD.

Greške tokom javnih govora su regularna pojava za Bajdena, čak je i on sam za sebe u prošlosti govorio da je „gaf mašina“, dodaje „Ekspres“.

U decembru 2019. godine, četiri bliske osobe Bajdenu rekle su za „Politiko“ da se on neće kandidovati za predsenika 2024. godine.

Pomoćnici su rekli da demokrate ne žele da javno objave da razmišlja o tome da preskoči narednu kandidaturu.

Jedan savetnik je rekao da „ukoliko bude kandidat demokrata, imaće 82 godine i neće ići na reizbor“.

Direktor za komunikacije u Bajdenovoj administraciji Kejt Bedingfild negirala je izveštaj, rekavši da kandidat i njegov tim za kampanju još ne razmatraju ovu opciju.

„Mnogo se priča naokolo, tako da želimo da budemo kristalno jasni – ovo nije tema naših razgovora“, poručila je Bedingfild putem Tvitera.

Bajden je u martu rekao da planira da se kandiduje i 2024. godine, uprkos glasinama da bi potpredsedica Kamala Haris mogla da bude kandidat.

„Moj odgovor je – da. Planiram da se ponovo kandidujem, to su moja očekivanja“, kazao je Bajden.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar