Foto: Shutterstock

Niskotarifna avio-kompanija Rajaner otpustila je Ejdana Mareja (58), svog glavnog pilota nakon što je nekoliko pripravnica podnelo brojne prijave protiv njega zbog seksualnog uznemiravanja.

Osoblje Rajanera, čiji je slogan ‘omiljena avio-kompanija Evrope’, obavešteno je mejlom da je Marej otpušten, piše Jutarnji list.

Aviokompanija je pokrenula istragu nakon što se saznalo da je glavni pilot navodno tražio od svojih koleginica da mu pošalju fotografije svojih tela, a u odgovorima je napisao da „imaju sjajno telo“ ili „neverovatan d*pe.

„Obaveštavam Vas da smo sinoć raskinuli radni odnos sa glavnim pilotom Rajanera, a odluka je odmah stupila na snagu. Odluka je usledila nakon istrage koja je utvrdila obrazac ponavljanog, neprimerenog i neprihvatljivog ponašanja prema jednom broju mladih devojaka, što je predstavljalo kršenje naše politike“, navodi se u poruci šefice ljudskih resursa Darela Hjuza.

Istraga je, kako se navodi, obuhvatila brojne regrute, buduće pilote, koje je Marej ‘seksualno uznemiravao pod prinudom’.

Pročitajte još:

Navodno su i druge zaposlene dale izjavu Rajaneru o njegovom ponašanju, a reč je o ženama od 21 do 32 godine.

Dejli mejl navodi da je optuženi pilot promenio raspored tih zaposlenih kako bi mogao da bude sa njima u kokpitu, a navodno nedolično ponašanje traje proteklih 12 do 18 meseci.

Rajaner je pružio psihološko savetovanje onima koji su izneli optužbe. Jedna od uznemiravanih je napustila firmu, dok je druga tražila premeštaj na drugu funkciju.

Inače, Marej je radio je kao pilot 30 godina, a zaposlen je u Rajaneru više od 26 godina.

BONUS VIDEO Nakon polnog uznemiravanje u vrtiću u Odžacima i hapšenja vaspitača: Ko proverava zaposlene u vrtićima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar