Foto: Instagram/lovely_ahyeong

Glamurozna južnokorejska influenserka pronađena je mrtva i bačena u jamu u Kambodži nekoliko nedelja nakon što je napustila karijeru na društvenim mrežama.

Telo BJ Ahjeonga – K-pop DJ-a sa 500.000 pratilaca – otkriveno je prekriveno modricama i umotano u crveni tepih u jarku u provinciji Kandal 6. juna. Policija kaže da joj je vrat slomljen.

Kambodžanska policija je od tada uhapsila i optužila kineski par za „ubistvo praćeno mučenjem“ nakon što je 33-godišnjakinja poslednji put viđena živa u medicinskoj klinici koju oni vode.

Lai Venšao (30) i njegova devojka Cai Huijuan (39) svedočili su policiji da su ostavili telo žene nakon što je imala napade i da je umrla dok je bila na lečenju u njihovoj klinici 4. juna, navodi se u izveštajima. Preti im doživotni zatvor ako budu osuđeni.

BJ Ahieong je bila influenserka za AfreecaTV, južnokorejski servis za video strimovanje, sa stotinama hiljada pratilaca na Instagramu.

Kako prenose južnokorejski mediji, njeno pravo ime je bilo Bjun Ah-jeong. Ona je u martu objavila na društvenim mrežama da se odriče svoje ličnosti influensera i da će „sada živeti kao normalna osoba“.

U utorak, Lim So-suk, portparol južnokorejskog ministarstva spoljnih poslova, rekao je da lokalne vlasti istražuju „nesrećni incident“.

„Ministarstvo spoljnih poslova blagovremeno pruža neophodnu konzularnu pomoć ožalošćenoj porodici“, dodao je on.

Policija je pratila njene poslednje korake i ispitivala kineski par koji vodi kliniku.

Tvrdili su da je Ah-jeong umrla na njihovoj klinici 4. juna, nešto pre 18 časova, kada je imala napad kada je dobila fiziološki rastvor pod imenom Sheng Li Ian Shui.

Navodno su se uspaničili i umotali je u crvenu prostirku, vezali je i strpali je u prtljažnik Tojote Prijus pre nego što su se odvezli da bi odložili telo u susedni region.

Uprkos navodnom priznanju, policajci su rekli da nastavljaju da prikupljaju dokaze i grade slučaj pre nego što par bude poslat na sud.

Ah-jeong, opsednuta lepotom, navodno je posetila Kambodžu sa prijateljem na odmoru, ali je otkriveno da se prijavila u kliniku para.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada su meštani pronašli njeno telo u kanalizaciji i umotano u tkaninu, kambodžanska policija je u početku mislila da je iz Kine i da je bila žrtva trgovine ljudima ili držana kao talac.

Međutim, žrtva je identifikovana kao južnokorejsku influenserku koja je stigla kao turista.

Činilo se da je njeno telo bilo mučeno i pretučeno, prekriveno modricama, ali vlasti i dalje čekaju rezultate obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policajci su rekli da istražuju da li je Ah-jeong zadobila povrede pre nego što je umrla ili su kosti bile slomljene kada je leš odložen. Kineskom paru određen je pritvor dok je istraga u toku.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar