Foto:Tanjug/AP Photo/Evan Vucci/AP Photo/Andrew Harnik

Bivši američki predsednik Donald Tramp pred svojim pristalicama je nazvao svog naslednika Džozefa Bajdena "državnim neprijateljem", kritikujući i pretres svoje rezidencije u Palm Biču na Floridi.

„On je državni neprijatelj“, rekao je u subotu uveče Tramp na predizbornom skupu u jednom gradiću u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Tramp je reagovao na Bajdenovu nedavnu izjavu da bivši predsednik SAD i njegove pristalice predstavljaju „ekstremizam koji ugrožava same temelje republike“.

Pročitajte još:

Bivši predsednik je ocenio da je Bajdenov govor „pun mržnje i besa“ i da sadašnji predsednik želi da ga prikaže kao „pretnju demokratiji“ i „neprijatelja države“.

„Državni neprijatelj je on, i grupa koja ga kontroliše“, dodao je Tramp pred izbore za Kongres koji obično treba da budu održani na polovini mandata predsednika SAD, i zakazani su za 8. novembar.

Tramp se prvi put pojavio u javnosti posle racije federalne policije sprovedene u njegovoj rezidenciji u Floridi.

„Sramotna racija na moju kuću bila je parodija pravde“, ocenio je Tramp.

Federalni istražni biro (FBI) pretražio je Trampov dom jer sumnja da je bivši predsednik nezakonito čuvao poverljive dokumente iz svog mandata u Beloj kući (2017-2021).

BONUS VIDEO Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar