Foto: Facebook/Donald J. Trump

Donald Trump se oglasio na Fejsbuku po prvi put nakon što je pre dve godine suspendovan zbog podrške pobunjenicima iz Kapitola.

„Vratio sam se“, napisao je bivši predsednik SAD u objavi u petak uz video njegovog govora u kojem je proglašavao pobedu na izborima 2020.

Njegova Fejsbuk stranica sa 34 miliona pratilaca suspendovana je ubrzo nakon što je objavio: „Tražim od svih u američkom Kapitolu da ostanu mirni. Bez nasilja! Zapamtite, mi smo stranka zakona i reda – poštujte zakon i naše velikane i žene u plavom. Hvala vam“.

Tramp je suspendovan sa većine platformi društvenih medija nakon nereda na Kapitolu 6. januara 2021.

Sada su mu ponovo na raspolaganju Instagram, Fejsbuk, Tviter i Jutjub i može da se obrati milionima tokom svoje predsedničke kampanje.

Meta, koja je vlasnik Fejsbuka, objavila je 25. januara da će Trampu biti dozvoljeno da se vrati ako bude igrao po pravilima.

Iako je vraćen na Tviter, Tramp na ovoj mreži nije objavljivao postove i umesto toga je odlučio da koristi Truth Social, te je tako u objavi na svojoj omiljenoj društvenoj mreži u četvrtak rekao da su SAD, a ne Rusija ili Kina, „najveća pretnja zapadnoj civilizaciji „.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar