Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Svi ranije planirani događaji Trampove predsedničke kampanje u kojima je predviđeno učestvovanje američkog predsednika sele se "online" ili se privremeno odlažu nakon što su na testiranju Donald i Melanija Tramp bili pozitivni na koronavirus, objavila je njegova administracija. Njegov protivkandidat Džo Bajden, nakon negativnog testa kampanju nastavlja u Mičigenu.

Ranije najavljeni događaji u kojima su uključeni članovi Trampove porodice takođe se privremeno odlažu.

„Svi drugi događaji u okviru kampanje razmatraće se od slučaja do slučaja i nekoliko dana unapred objavićemo odgovarajuću najavu“, saopšteno je iz Trampova administracije.

Tramp za sada ima blage simptome i nastavlja s radom, objavila je Bela kuća.

Potpredsednik SAD-a Majk Pens je bio negativan na testu na koronavirus i nastaviće da vodi kampanju za izbore koji će se održati 3. novembra.

Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO
Bajden nastavlja kampanju nakon negativnog testa na koronavirus

 

 

Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden nastaviće u petak kampanju u državi Mičigen nakon što je testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus, nedugo nakon što je potvrđeno da je predsednik Donald Tramp zaražen, ali ima blage simptome.

Mičigen je takozvana sving država, pojam koji se odnosi na države u kojoj realne izglede za pobedu imaju obe strane i koje su presudne za ishod izbora.

Bajden, koji je s Trampom odmerio snage u burnoj televizijskoj debati u utorak naveče, i njegova supruga Džil negativni su na koronavirus.

On se na svom tviter nalogu zahvalio svima na brizi i podsetio javnost da nosi maske, drži distancu i pere ruke.

Bajden je ranije zaželio Trampu da brzo ozdravi.

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)