Donald Trump
Donald Tramp Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Američki predsednik Donald Tramp prvi put se pojavio u javnosti nakon izlaska iz bolnice. “Osećam se odlično,” rekao je Tramp obraćajući se zvanicama sa balkona Bele kuće. Pred svojim pristalicama Tramp je pričao o imigraciji, stranim ratovima koje je nazvao bespotrebnim, a nekoliko puta je hvalio policiju.

Prvi put nakon izlaska iz bolnice Tramp se, kako prenose mediji, obratio sa balkona Bele kuće na skupu koji je nazvan “Miran protest za zakon i red”.

Tom događaju prisustvovalo je nekoliko stotina zvanica na travnjaku ispred Bele kuće.

 

U svom prvom javnom obraćanju Tramp je rekao da su crnačka i latino zajednica odbacile radikalni socijalizam te da prihvataju njegov program koji je za poslove, za policiju i za Ameriku. Dodao je i da će u slučaju pobede levice doći do krstaškog rata protiv policije.

“Oni to već rade, videli ste to”, rekao je Tramp i dodao da će oni oduzeti policijskim snagama novac, a tako i slobodu građanima.

 

Tramp: 65 posto ljudi danas je zadovoljnije nego pre četiri godine

 

Prema njegovim rečima 56 posto ljudi, danas je u vreme pandemije, zadovoljnije nego pre četiri godine.

“Razmislite o tome”, rekao je Tramp.

Dodao je da su crnačke i hispanske zajednice, njihove crkve i imovinu vandalizovali levi fanatici koje Bajden zove mirnim demonstrantima. Rekao je i kako ima poseban plan za ove grupe kojima će doneti veće blagostanje.

“Da nismo bili pogođeni pandemijom, videli biste brojke kakve nikad do sada niste videli“.

Foto: EPA-EFE/ERIN SCOTT / POOL
Tramp se osvrnuo i na „ObamaCare“

 

 

“ObamaCare“ je katastrofa. Želimo da ga ukinemo.”, rekao je Tramp i dodao da je već do sada učinio mnogo za zdravstvo koje je sada bolje i jeftinije.

Kad je reč o pravosuđu, Tramp je rekao da je njegova administracija postigla ono što Obamina nije mogla.

Prošle godine je, kako tvrdi, siromaštvo hispanoameričkih i crnačkih zajednica smanjeno do najniže granice.

“Činjenica je da sam za crnačku zajednicu učinio više od od bilo kog predsednika od Abrahama Linkolna. To ne može niko da ospori”, poručio je.

 

Tramp: Imamo sjajne rezultate i to ih dovodi do ludila

 

 

Ankete, tvrdi Tramp, pokazuju da imaju sjajne rezultate u odnosu na demokrate u mnogim zemljama.

“Imamo sjajne rezultate svugde. I to ih dovodi do ludila”, rekao je  i zahvalio pristalicama koji su došli ispred Bele kuće.

Nakon govora okupljeni su vikali “Volimo te”, na što je on odgovorio da ih i on voli njih. „Ovo su najvažniji izbori do sada, važniji od onih pre četiri godine“, poručio je Tramp.

“Izađite i glasajte. I volim vas. Hvala”, tim rečima završio je svoj govor.

Najava održavanja govora na balkonu usledila je nakon Trampovog priznanja u jednom od intervjua da je moguće da je zaražen na jednom od nedavnih događaja koji se takođe održao u Beloj kući.

Uoči obraćanja američkog predsednika, iz Bele kuće je u petak saopšteno da će Tramp biti testiran na koronavirus i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može da širi virus. Za sada nije poznato da li je test sproveden i kakvi su bili njegovi rezultati, pijavljaju meidji.

Uz to, već u ponedeljak aktuelni američki predsednik ide na Floridu gde nastavlja predizbornu kampanju za predstojeće izbore 3. novembra. Republikanski kandidat tamo će održati predizborni skup sa svojim pristalicama.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar