Donald Tramp Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsednik Donald Tramp završio je lečenje kovida 19 i može da se vrati obavljanju svojih dužnosti ovog vikenda, rekao je njegov lekar. Dr Šon Konli rekao je da je predsednik "veoma dobro" reagovao na lečenje i da je "stabilno".

Tramp je rekao da će se tokom današnjeg dana najverovatnije još jednom testirati na koronu i da se nada da će tokom vikenda moći da se pojavi na najavljenom predizvornom skupu.

Pročitajte još:

Predsednik SAD povukao se juče iz predsedničke debate, zakazane za sledeći četvrtak, sa kandidatom demokrata Džoom Bajdenom rekavši da neće da traći vreme na virtuelnu debatu.

Debatna komisija odlučila je da promeni format debate i organizuje je onlajn jer je Tramp bio pozitivan na koronu, ali je ta odluka izazvala sukov o načinu i vremenu održavanja preostale dve debate.

U međuvremenu, predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, najmoćniji demokrata u Vašingtonu, najavila je danas da će biti formirana komisija koja će procenjivati da li je predsednik u stanju da obavlja svoj posao. Pelosi je tražila da se aktivira 25. amandman kojim bi potpredsednik i većina članova kabineta dobili ovlašćenje da predsednika proglase „nesposobnim da izvršava svoja ovlašcenja i dužnosti“.

“Luda Nensi bi trebalo da bude pregledana”, odgovorio je Tramp.

Kasno sinoć Tramp je poručio američkoj javnosti da se oseća „stvarno dobro“ i da se nada da će zakazani skup na Floridi biti održan iako je tokom intervjua Foks njuzu više puta morao da se iskašlje i pročisti grlo.

Njegov lekar rekao je da će svi moći da odahnu ako predsednik pregura vikend bez pogoršanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare