Foto: Shutterstock

Strašna tragedija u Osijeku. U Dravi se u sredu poslepodne, oko 14 sati, utopilo četvorogodišnji dečak, koje je tokom igre na jednom od pontona postavljenih uz obalu reke upalo u vodu kroz otvor između dve daske.

Očevici kažu kako je detetova majka odmah počela da doziva u pomoć i da viče, ušla je i sama u vodu ne bi li mu pomogla, no detetu nije bilo spasa.

Navodno se njegovo telo dva puta u kratkom razmaku pojavilo na površini vode, no spasa mu, nažalost, nije bilo. Na mesto događaja vrlo brzo stigli su policijski ronioci i krenuli u potragu za detetom, ali su nakon nekoliko sati, tačnije u 16.44 sati, pronašli su njegovo beživotno telo i to vrlo blizu mesta s kojeg je upao u reku.

Osječanin Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mesta ove velike tragedije, čuo je s terase da se na Dravi odvija prava drama.

„Čistio sam terasu i čuo kako je neko vrisnuo nekoliko puta, bio je to urlik za urlikom, gotovo neljudski… Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nepovezano pričala i nisam je mogao razumeti šta govori. Pretpostavio sam da je dete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: ‘Tu, tu, tu!‘, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: ‘Ne, ne, ne! Tu sam ga sad videla!‘“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

„Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i pomerao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema kasarni, pa sam se vraćao. Posle sam još jedanput ušao u vodu i pokušao ga naći. Komšinica, koja je isto čula urlike i dotrčala, uspela je iz nje izvući da je reč o detetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenog desetak minuta, no rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata“, ispričao je Osječanin ovo grozno iskustvo, prenosi Jutarnji list.

Dodao je kako se tokom potrage i sam u jednom trenutku zapetljao ispod pontona, pa je morao izaći iz vode.

Uzroci ove tragedije utvrdiće se uviđajem, a medicinska pomoć pružena je i dečakovoj majci.

BONUS VIDEO:Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar