Antun Sente Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na Božić je preminuo bivši križevački kapelan Antun Sente, iz župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela i dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Sente je rođen 1966. godine u Zagrebu, od oca Rudolfa i majke Anke. Odrastao je u porodici s troje dece u mestu Martinec Orehovički u zagorskoj župi Orehovica. 1980. godine upisao se u Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu gde je pohađao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u kojoj je 1984. godine maturirao.

Školovanje je nastavio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gde je diplomirao 1990. godine. Svoju prvu službu kao đakon obavljao je 1990. godine u župi Svih svetih u Sesvetama, navode u Nadbiskupiji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić imenovao ga je za sveštenika Zagrebačke nadbiskupije 1991. godine. Prvu službu vikara je obavljao  u župi sv. Ane u Križevcima od 1991. do 1995. godine, a nakon toga službovao je kao župni vikar u župi Odra i Velika Mlaka.

Detalji o poslednjem ispraćaju i obredima biće objavljeni naknadno, navodi se u saopštenju Zagrebačke nadbiskupije, prenosi Dnevnik.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar