Izgradnja autoputa u Crnoj Gori koju vodi kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation (CRBC)". Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Probna testiranja na prioritetnoj deonici privode se kraju i kako saznaje portal ADRIA, na Dan državnosti, 14. jula će, ukoliko ne bude vanrednih okolnosti, biti zvanično otvoren crnogorski auto-put.

Zbog kašnjenja radova, prvobitni plan, koji je podrazumevao otvaranje auto-puta 21. maja, odložen je za 13. jul.

Pročitajte još:

Prema saznanjima portala ADRIA nema prepreka da upravo na Dan državnosti Crna Gora otvori prvu deonicu auto-puta i da u jeku turistilke sezone počnu da se slivaju pare u budžet od naplate putarine.

Da se upravo za sredinu jula priprema puštanje u saobraćaj auto-puta, potvrđuje i sama Vlada koja je na prošloj sednici usvojila cene putarine, kao i ranija izjava ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, koji je upravo ovaj mesec označio kao realan za početak funkcionisanja prve deonice.

Podsećamo, prvobitnim ugovorom je predviđeno da radovi za 41 kilometar auto puta, od Podgorice do Mateševa, počnu 2015. godine, a da sve bude završeno 2019. godine.

Ipak, rok je probijen, a Crna Gora će prvu deonicu dobiti sa tri godine zakašnjenja.

BONUS VIDEO: Prirodne lepote Crne Gore

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare