Foto: Profimedia, EPA/EFE

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije o glavnim spoljnopolitičkim događajima prethodne godine da je kriza u Ukrajini počela mnogo pre "specijalne vojne operacije", a da su za sve krive Sjedinjene Države.

Kako je rekao, do invazija je rezultat priprema SAD za hibridni rat s Rusijom.

Dodao je da se dejstva Sjedinjenih Američkih Država u vezi sa stvaranjem koalicije protiv Rusije mogu se uporediti s dejstvima Adolfa Hitlera, koji se borio protiv Sovjetskog Saveta. Vašington ujedinjuje Evropu protiv Rusije, kako bi konačno rešio „rusko pitanje“, piše Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

„Isto kao što je Napoleon mobilisao praktično celu Evropu protiv Ruske imperije, kao što je Hitler mobilisao i osvojio većinu evropskih zemalja i bacio ih protiv Sovjetskog Saveza, sada su SAD organizovale koaliciju praktično od svih Evropljana koji su u NATO-u, i ne samo u NATO-u, nego i članice Evropske unije, i preko Ukrajine vode rat protiv naše zemlje s istim tim zadatkom – da se konačno reši ‘rusko pitanje’. Isto tako je Hitler hteo konačno da reši ‘jevrejsko pitanje’, a sada zapadni političari nedvosmisleno govore da Rusija treba da pretrpi strateški poraz“, istakao je Lavrov.

Takođe je rekao da pregovori s predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim nisu mogući.

„Bićemo spremni da odgovorimo na predloge Zapada vezane za Ukrajinu, ali za sada ne vidimo ništa ozbiljno. Zapad očigledno odlučuje o svemu o Ukrajini“, zaključio je Lavrov.

BONUS VIDEO Rusi raketirali Kijev u novogodišnjoj noći – pogođen hotel u centru grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar