Dritan Abazović, intervju
Dritan Abazović Foto: Luka Zeković

Crnogorski premijer Dritan Abazović odgovaraće sutra u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Šef kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović pitaće premijera da li dalje važi njegovo i obećanje potpredsednika Vladimira Jokovića da će Vlada u najskorije vreme potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, organizovati popis u ovoj godini i najozbiljnije razmotriti savet SAD i EU da se Crna Gora uključi u Otvoreni Balkan.

„Da li ste spremni da rizikujete pad Vlade, nakon tih odluka“, upitao je Radunović, navodeći da se iz nekih partija koji čine Vladu ili je podržavaju u parlamentu čuju otvoreno protivljenje tim obećanjima.

Dritan Abazović, intervju
Dritan Abazović Foto: Luka Zeković

Predstavnik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović pitaće Abazovića da li je, za period od dva meseca, koliko je na njenom čelu, zadovoljan radom Vlade.

POGLEDAJTE JOŠ:

Šef poslaničkog Kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće premijera šta namerava da preduzme povodom drastičnog povećanja broja zaposlenih u prethodne dve godine u preduzećima koja se nalaze u većinskom vlasništvu države.

“Da li ćete pozvati tužilaštvo da preispita rad izvršnih direktora i odbora direktora ovih kompanija, koji su od finansijski stabilnih preduzeća pretvorena u gubitaše”, navodi se u pitanju Živkovića.

Predstavnika koalicije „Mir je naša nacija“ Miodraga Lekića interesuje da li, kako navodi, u akluelnoj izvršnoj vlasti faktički postoje ili deluje više vlada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar