Foto: AP Photo/Marcy Nighswander, File

Ekskluzivnost, sigurnost, diskrecija i lični pečat predstavljaju samo delić usluga koje žele da osete svetski moćnici na svojim proputovanjima. Osoba koja se najbolje razume u ono što je potrebno da bi se jedan VIP klijent osećao zadovoljno jeste Žaklin Sijena Indija, vlasnica kompanije "Sijena Čarls" koja se bavi organizacijom luksuznih putovanja.

Pročitajte još:

„Sve podseća na pozorište – svetski moćnici imaju predstavu o tome kako bi neko mesto trebalo da izgleda i mi se trudimo da tu viziju ostvarimo, ma koliko egzotična i neverovatna bila“, kaže Indija za CNN

Ova ambiciozna gospođa ispekla je zanat u renomiranom restoranu „Le Bek Fin“ s tri Mišlenove zvezdice za vreme studiranja istorije umetnosti na Univerzitetu Templ u Filadelfiji.

Nakon završenog koledža, Žaklin se nastanila u Palm Biču na Floridi zajedno sa svojim tadašnjim dečkom, a sadašnjim suprugom, Fredijem Čarlsom Rajnertom, gde je 2012. godine započela ovaj luksuzni biznis.

Njena agencija je od 2012. godine bila zadužena za organizaciju više od sto putovanja za najmanje 15 predsednika i premijera.

„Bilo da je u pitanju bivši predsednik, milijarder ili slavna ličnost, svako ima svoje preferencije. Ako na pravi način razumete šta ih pokreće i zbog čega idu na neko putovanje, vaša saradnja će biti uspešna“, dodaje Indija.

Luksor za jednu osobu, moliću lepo

Prvo putovanje koje je organizovala bilo je u Egipat, a u njemu je imao priliku da uživa jedan anoniman svetski lider, inače zaluđenik za drevnom egipatskom kulturom.

Putovanje se nakon posete Kairu, odvijalo na luksuznoj jahti koja je krstarila Nilom, uz nekoliko zaustavljanja na usputnim istorijskim lokalitetima. Poslednja stanica putovanja bio je Luksor, „najveći svetski muzej na otvorenom“.

„Tom prilikom zatvorili smo spomenike za javnost, da bi ih naš klijent imao samo za sebe“, priseća se Indija.

Bušovi u Etiopiji

Indija je za Bušove i njihove prijatelje 2015. godine organizovala nezaboravno putovanje u udaljene krajeve Etiopije. Zbog velike „ekspedicije“ na kojoj su uz Džordža Buša i njegovu suprugu Loru bili njihovih četvoro prijatelja, Bušov doktor i trideset pripadnika američke tajne službe, ovo putovanje nije moglo da prođe nezapaženo.

„Vrlo vodimo računa o diskreciji, ali s toliko osoblja i agenata tajne službe, ovo putovanje je izazvalo pravo medijsko ludilo. Neki svetski lideri putuju samo s jednim članom obezbeđenja, maskirani kačketom i niko na njih ne obraća pažnju“, nastavlja Indija.

Etiopija je bila Bušov izbor jer nije uspeo da je istraži dovoljno za vreme svoje predsedničke posete, a silno je to želeo.

„Rekao mi je da je posetio oko 80 zemalja tokom svog predsedničkog mandata, ali nije uspeo da vidi stvari koje je planirao zbog gustog rasporeda“, seća se ona.

Prilikom ovog putovanja Bušovi i njihovi saputnici posetili su urođenike nastanjene u dolini reke Omo, pripadnike jednog od najizolovanijih plemena na svetu. Oni su specijalno za svoje goste izveli svečani ples dobrodošlice.

Indija je otkrila da na putovanjima Buš obožava da jede sendviče s puterom od kikirikija i razne vrste testenina, te se postarala da mu budu dostupni u svakom trenutku, ma koliko bili udaljeni od civilizacije.

Sve se može, kad se plati

Zahtevi bogatih klijenata s kojima je sarađivala su ponekad neverovatni, ali ona sa svojim timom uspeva da ih ispuni.

Jednom prilikom pomogla je anonimnom svetskom lideru da svoju suprugu za rođendan iznenadi prekrivši ceo sprat privatne vile egzotičnim ružama „čeri snou“ koje su doletele direktno iz Ekvadora.

U svojoj karijeri sarađivala je i sa filmskim producentima kako bi usred Majamija postavila romantični setap pariskog restorana u kojem je posebnu hranu za tu priliku pripremao proslavljeni kuvar Erik Ripert.

Avioni, kamioni

S organizovanjem transporta uglavnom sve teče relativno glatko, jer skoro svi klijenti poseduju svoje privatne jahte, helikoptere i avione.

Često se nalazila u situaciji da mora da organizuje zatvaranje muzeja i istorijskih lokaliteta za javnost kako bi klijenti mogli da ih razgledaju u miru i tišini.

„Zatvorili smo za javnost Sidnejsku operu, Aja Sofiju, Luvr, Versaj, Piramide u Gizi, Maču Pikču… Kada ste voljni da dobro platite, to ne predstavlja nikakav problem“, nastavlja svoju priču Indija.

Spontanosti na putovanjima koje organizuje gotovo da nema, a sve zahvaljujući dobro organizovanim članovima obezbeđena koji svaki naredni korak planiraju do najsitnijih detalja.

Po Indijinim rečima, pandemija nije previše uticala na putovanja ultrabogatih pripadnika svetskog džet-seta.

„Mnoge egzotične države poput Fidžija i Tajlanda dozvolile su sletanje privatnim avionima pre pola godine. U ovom trenutku bogati ljudi mogu da žive punim plućima. I sada je na snazi, kao i uvek, pravilo – s novcem je moguće ostvariti sve“, zaključuje svoju priču ambiciozna Amerikanka.

BONUS VIDEO: Svemirski turizam

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar