Predsednik SNS Miloš Vučević obratio se nakon sednice Predsedništva stranke i pročitao imena kandidata za ministre u novoj Vladi.

„Danas smo na sednici Predsedništva SNS odlučivali o nekoliko pitanja i tema. Ono što je najvažnije jeste pitanje kandidata za sastav nove Vlade. Podnosim zahtev da sutra bude sednica Skupštine. Pročitaću vam predloženi sastav Vlade“, rekao je Vučević.

Miloš Vučević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Siniša Mali prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija, Ivica Dačić ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade, Aleksandar Vulin potpredsednik Vlade, Irena Vujović potpredsednica Vlade Srbije i ministar za zaštitu životne sredine, Goran Vesić ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović ministarka rudarstva i energetike, Tomislav Momirović ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Maja Popović ministar pravde, Bratislav Gašić ministar odbrane, Marko Đurić ministar spoljnih poslova, Aleksandar Martinović ministar poljoprivrede, Tanja Miščević ministarka za evrointergracije, Slavica Đukić Dejanović ministarka prosvete, Zlatibor Lončar ministar zdravlja, Nemanja Starović ministar za zapošljavanje, rad, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević Stamenkovski ministar za brigu o porodici i demografiji, Nikola Selaković ministar za kulturu, Andrijana Mesarović ministarka privrede, Jelena Žarić Kovačević ministarka za upravu i lokalnu samoupravu“, rekao je Vučević i dodao:

Ana Brnabić, Miloš Vučević, Maja Gojković Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Milan Krkobabić ministar za brigu o selu, Dejan Ristić ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić ministar za javna ulaganja, Husein Memić ministar turizma i omladine, Novica Tončev, Usame Zukurlić, Nenad Popović i Tatjana Macura ministri bez portfelja“, poručio je Vučević.

On je rekao da će dosadašnja ministarka kulture Maja Gojković biti kandidatkinja za novu predsednicu Vlade Vojvodine.

Osim Vučevića, sastanku su prisustvovali potpredsednica Glavnog odobra SNS poverenica za Beograda Ana Brnabić, potpredsednici Glavnog odbora SNS Irena Vujović, Siniša Mali, Nevena Đurić, Nikola Selaković, Jorgovanka Tabaković, kao i predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da očekuje da će buduća Vlada Srbije biti formirana za dva dana i da će je činiti oko 33 do 35 odsto potpuno novih ljudi.

Dodao je da će u vladi biti nekih lica koja nisu bila na ministarskim pozicijama, ali su poznata od ranije, a biće i onih koji su dobro obavljali posao u prethodnom periodu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare