Foto:EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

U izveštaju američke obaveštajne službe navodi se da je više istraživača kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu obolelo još u novembru 2019. godine.

Pročitajte još:

U tom izveštaju se navodi i da su ti ljudi hospitalizovani, a novi detalji o intenzitetu simptoma koje su ispoljili mogli bi da pokrenu i novu raspravu o poreklu pandemije koronavirusa, ukazuju dva izvora upoznata sa dokumentom.

U izveštaju Stejt departmenta koji je sastavljen u vreme administracije Donalda Trampa i objavljen u januaru navodi se da su se kineski istraživači razboleli u jesen 2019. godine, ali se ne tvrdi da su oni bili hospitalizovani.

U izveštaju koji je zvanični Peking podneo Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, vlada Kine tvrdi da je prvi pacijent sa simptomima koronavirusa otkriven 8. decembra 2019. godine u Vuhanu.

Ipak, američka obaveštajna služba ne raspolaže pouzdanim podacima zbog čega su hospitalizovani kineski istraživači. „Na kraju, ništa se definitivno ne može zaključiti“, navode američki obaveštajni izvori.

Podsetimo, SZO je poslao tim stručnjaka u Vuhan koji je trebalo da istraži poreklo koronavirusa, kao i jednu od teorija da je taj virus nastao u jednoj od najsavremenijih laboratorija na svetu – Instituta za virusologiju u Vuhanu.

Tim, međutim, nije doneo konačan zaključak o tome.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar