Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Više hiljada posetilaca prisustvovalo je prvom danu "Wuhan Strawberry Music Festival" u subotu. Muzički festival u gradu iz kog je potekao koronavirus ponovo je održan uživo, nakon što je prošle godine priređen u onlajn formatu.

Međutim, ove godine, na festivalu u ovom kineskom gradu se plesalo, skakalo, posetioci su vrištali od oduševljenja dok su neki od njihovih omiljenih muzičara izlazili na binu….

Predstavnik organizatora rekao je za Rojters da je ove godine broj ograničen, dodajući da je u subotu na festivalu bilo oko 11.000 ljudi.

Bile su postavljene ograde, osiguranje je ograničavalo broj osoba u tim područjima. Neki su nosili maske, ali mnogi nisu.

Ljudi u Vuhanu, gde se koronavirus prvi put pojavio, prošle godine su više od dva meseca živeli pod strogim ograničenjima tokom prvog lokdauna izazvanog pojavom koronavirusa.

Sada je grad, prema službenim podacima, gotovo potpuno bez virusa. Opšti i trend poslednjih meseci u Kini, koja je zabeležila samo nekoliko sporadičnih epidemija, uvelike je ublažio strah od virusa.

Dvodnevni događaj okuplja poznate i manje poznate domaće pevače i bendove na tri scene u Vuhan Garden Ekspo parku.

„Strouberi mjuzik festival“ se održava i u ostalim kineskim gradovima, uključujući i Peking, tokom nacionalnog praznika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare