Zdravko Krivokapić i ćerke Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Privatna arhiva

Otkako je 4. decembra stupio na funkciju predvodnika crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić izložen je brojnim kritikama i napadima sa svih strana. Ono što niko nije mogao da očekuje su česti i potpuno neopravdani napadi na članove njegove porodice. Poslednji u nizu dogodio se sinoć, kad su pripadnici MUP-a Srbije navodno repetirali pištolj na njegovog sina.

Porodica Zdravka Krivokapića odlučila je da napusti Srbiju zbog incidenta koji se sinoć dogodio u srpskoj prestonici. Prema navodima podgoričkih Vijesti, policija je repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i članove obezbeđenja, koji su u štićene ličnosti. Na snimku koji je Vijestima dostavljen vidi se kako Jelena Krivokapić protestuje zbog ponašanja policije, koja je kasnije saopštila da se radilo o zakonski neohodnoj proceduri.

„Prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M.K. sin crnogorskog premijera, i B. D. član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva“, navodi se u saopštenju MUP-a. 

POGLEDAJTE JOŠ:

Ovo nije bio prvi put da članovi porodice crnogorskog premijera doživljavaju neprijatnosti u Beogradu.

Pre nekoliko meseci njegove ćerke Milena i Jelena bile su izložene hajci tabloida, koji su ih označili kao neprijatelje jer njihov otac „pljuje Srbiju“, a one žive i posluju u Beogradu. Nakon ovakvih novinskih natpisa, one su istakle da Beograd vide kao svoj dom jer su u njemu završile studije i zasnovale porodice, ali se više ne osećaju bezbedno u Srbiji.

“Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao. Sa neizmernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dve lično, učinila da se ne osećamo sigurno i da je nas dalji boravak u Srbiji neizvestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori.Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procenjuju našu bezbednost“, poručile su one.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično im je garantovao bezbednost i pozvao da se vrate u Beograd, što su one prihvatile.

Foto: Privatna arhiva

„Lepo je opet biti kod kuće. Nakon sto nam je predsednik Srbije Aleksandar Vučić garantovao bezbednost, odlučili smo da naša deca nastave školovanje u Beogradu gde su i započeli“, rekle su Jelena i Milena Krivokapić Tanjugu.

Iako obećanje od predsednika lično ima težinu, jer nije mala stvar da prvi čovek države garantuje nekome bezbednost, porodica Zdravka Krivokapića je ponovo doživela neprijatnost, koja će izgleda, značiti i konačno napuštanje Beograda i Srbije.

Incident u porodičnoj kući 

Pre nekoliko meseci podgorička policija dobila je poziv o nepoznatom muškarcu koji se kreće ispred kuće premijera Zdravka Krivokapića. On je ispred porodičnog doma vređao Krivokapićevu surpugu, nakon čega je uhapšen. Policija je ubrzo saopštila da se radi o V.Z. (54), koji je ispred kuće crnogorskog premijera viđen i u novembru prošle godine.

Zdravko Krivokapić Foto: Zoran Đurović/Nova.rs

„Policija i nadležni organi će preduzeti potrebne mere i radnje, ali i izvršiti dodatne provere u odnosu na pomenuti događaj u cilju zaštite predsednika Vlade i članova njegove uže porodice“, navela je tada Uprava policije.

Sin na meti napadača

U junu ove godine Vladimir Zečević je uhapšen zbog sumnje da je ugrozio sigurnost Krivokapićevog sina.

Osumnjičeni je telefonskim putem poslao oštećenom poruku preteće sadržine, koja je kod njega izazvala osećaj straha i ugroženosti.

Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Reč je o istom licu koje je u prethodnom periodu neovlašćeno posetilo kuću predsednika Vlade. Po zahtevu dežurne državne tužiteljke nadležni sud je doneo naredbu po osnovu koje je policija izvršila pretresanje stana koji koristi osumnjičeni. Po nalogu tužiteljke privremeno je oduzet i telefon osumnjičenog radi veštačenja i pribavljanja elektronskih dokaza o krivičnom delu. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sproveden državnoj tužiteljki radi saslušanja“, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare