Povodom incidenta sa sinom Zdravka Krivokapića oglasio se MUP Srbije

Hronika 11. sep. 202100:10
Podeli:
Foto: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je večeras da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i ističe da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu.

“Naime, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M.K. sin crnogorskog premijera, i B. D. član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva“, navodi se u saopštenju.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom marke „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila.

Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje.

“Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?“, dodaju iz MUP-a.

U saopštenju se još naglašava da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

“Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, dodaje se u saopštenju.

Podgoričke “Vijesti“ su ranije objavile da je porodica Zdravka Krivokapica odlučila je da napusti Srbiju zbog navodnog incidenta koji se večeras dogodio u Beogradu.

Kako je „Vijestima“ kazao izvor blizak porodici, srpska policija je navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbeđenja.

Izvor dodaje da su Krivokapićev sin i član obezbeđena pretresani zbog navodne dojave da su naoružani.

Iz porodice, kako navode “Vijesti“, tvrde da je oružje koje poseduje obezbeđenje uredno prijavljeno zvaničnim organima Srbije.

BONUS VIDEO: Avalska ulica oštećenja zbog radova

Komentari

Vaš komentar