Foto: Nikolay Vinokurov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ruska poštanska služba obavestila je svoje sunarodnike da će od danas moći ponovo da naručuju i kupuju onlajn svoje omiljene američke i evropske brendove, poput Najka, Zare ili H&M, prenosi Politiko.

Portal je, pozivajući se na rusku agenciju Tas, naveo da će Rusi ponovo moći da kupuju zapadnu robu direktno sa kompanijskih sajtova, plaćajući stranim ili ruskim kreditnim karticama.

U slučaju plaćanja ruskim karticama, Post Global, kompanija iz Hongkonga i partner Ruske pošte, pristala je da plaća proizvode uz naknadu, kao način da se premoste zapadne sankcije prema ruskim bankama.

Roba kupljena na takav način biće „na čekanju do tri meseca“ u nemačkim ili američkim skladištima Post Globala, pre nego što budu isporučena korisnicima u Rusiji, u roku od nekoliko nedelja za dalja područja.

Vebsajt Post Globala pozvao je korisnike iz Rusije da posete najpopularnije onlajn radnje u Americi i Evropi u kojima je na stotine hiljada brendova na popustu.

Kupovina uključuje i različite brendove kozmetike, setove Lego kockica, ajfon telefone, kao i delove za automobile.

Od početka rata u Ukrajini, sredinom februara, stotine zapadnih kompanija, među kojima su Najk i H&M, zatvorili su svoje poslovnice u Rusiji.

Kompanije poput te dve, Zare i Lego nisu odgovorile na zahtev portala za komentar.

BONUS VIDEO:Sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar