Benjamin Netanjahu Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanjahu Foto:EPA-EFE/ABIR SULTAN

U padu aviona kraj Grčke poginuli su nekadašnji zamenik direktora Ministarstva komunikacija Haim Garoni koji je svedok na suđenju za korupciju bivšem premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu, i njegova supruga Esti.

Uzrok pada aviona Cesna 182 koji je poleteo sa malog aerodroma u Haifi nije poznat, ali su po svoj prilici na nesreću uticali tehnički problemi pre poletanja.

Avion je nestao sa radara oko 20 sati po izraelskom vremenu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lokalni mediji su izvestili da su tri broda krenula na mesto pada, uključujući brod obalne straže i ribarski čamac, a poleteo je i helikopter grčkih vazduhoplovnih snaga.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja i mito u tri korupcionaška slučaja.

Jedan od njih nazvan Slučaj 4000 odnosi se na promovisanje propisa koji su obezbedili stotine miliona dolara vlasniku telekomunikacionog giganta Bezeka, Šaulu Eloviču, u zamenu za pozitivno izveštavanje na popularnom novinskom sajtu kompanije.

Svedočenje Garona trebalo je da bude fokusirano na donošenje propisa.

On je navodno leteo u Severnu Makedoniju, a avion je pao kraj ostrva Samosa u Egejskom moru, gde je navodno trebalo da se snabde gorivom, preneli su izraelski mediji.

Rođak poginulog rekao je da je on voleo da leti i da je često leteo u inostranstvo, te da je bio odgovoran pilot, tako da ne može da shvati šta se desilo.

BONUS VIDEO Porfirije u Jasenovcu 

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar