Foto: agencije

Ruski predsednik Vladimir Putin važi za miljenika dama, naročito posle razvoda od dugogodišnje supruge i od nedavno odluke da može da ostane na čelu Rusije do 2036. godine. Ni sam Putin nije imun na njihov šarm - za Međunarodni dan žena, jednom prilikom, izrecitovao im je pesmu i zahvalio se na lepoti, nežnosti i stvaranju atmosfere dobrodošlice kod kuće i u svetu. Pa, iako povučen, Putin je često viđen u društvu raznih žena.

Posle razvoda od Ljudmile Putin sa kojom ima dve ćerke, ruski predsednik Vladimir Putin dovođen je u vezu sa brojnim ženama. Iako nijedna veza nije potvrđena, a mnoge od njih su potom nestale sa očiju javnosti, mediji su uspeli da pobroje nekoliko žena sa kojima je predsednik Rusije viđen.

LJudmila Putin – bivša prva dama Rusije

Foto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia

Vladimir i Ljudmila Putin bili su u braku 31 godinu pre razvoda 2014. godine. Ljudmila, koja je radila kao stjuardesa u ruskom Aeroflotu, upoznala je Putina mnogo pre njegovog dolaska na čelo Rusije 2000. godine.

Par se upoznao preko zajedničkog prijatelja početkom 1980ih. „Sprijateljili smo se. Uživao sam u samačkom životu ali je LJudmila to promenila“, rekao je Putin jednom prilikom.

Par se venčao kada je Putin imao 30 a LJudmila 25 godina, 28. jula 1983. godine. Na fotografijama sa venčanja, vidi se par kako se drži za ruke ispred crnog automobila. Ljudmila na sebi ima skromnu belu haljinu sa malim izrezom i dugim rukavima.

Par ima dve ćerke – Mariju rođenu u Sankt Petersburgu i Katerinu rođenu u Drezdenu. Katerina je udata za Kirila Šamalova, ruskog biznismena i plesačica je i direktorka Nacionalne fondacije za intelektualni razvoj i Nacionalnog centra za intelektualne rezerve.

Marija je tajanstvenija i kloni se medija. Pre nekoliko godina bila je u vezi sa holandskim biznismenom Joritom Fasenom, a ruski magazin Nova vremena tvrdio je da se bavi medicinskim istraživanjem. Veruje se da je ona dobila rusku vakcinu protiv koronavirusa.

Niko ne može sa sigurnošću da kaže kada je brak Putinovih počeo da se raspada ali su ostale zabeležene njihove izjave. List Moskov tajms je preneo da je LJudmila prijateljici rekla da je Putin „vampir“ dok je Putin navodno rekao da svako ko može da istrpi njegovu ženu više od tri nedelje „zaslužuje spomenik“.

Prva dama iz senke – Alina Kabaeva

Alina Kabajeva Foto: / Polaris / Profimedia

Kabaeva je penzionisana ruska gimnastičarka. Od svoje treće godine ova brineta se bavila gimnastikom i na Olimpijskim igrama u Atini 2004. osvojila je zlato. Takođe je osvojila osam zlatnih medalja na dva svetska šampionata – u Osaki 1999. i 2003. u Budimpešti.

Zgodna Alina našla se i na naslovnoj strani ruskog Voga a pokušala je i da se bavi pevanjem. Bavila se i politikom, bila je poslanica u Putinovoj partiji i glasala je protiv usvajanja ruskih siročića u SAD i promovisanja homoseksualne „propagande“ tinejdžerima.

Alina Kabajeva Foto:Krasilnikov Stanislav / TASS / Profimedia

Alina je navodno Putinu rodila dete u Švajcarskoj u martu 2015. što ni ona ni Putin nikada nisu potvrdili niti demantovali. Ruski mediji su danas ponovo objavili vest da je gimnastičarka, koja je pre neku godinu primećena sa burmom, ruskom predsedniku 2019. godine rodila blizance, ali zvanične potvrde te dece, kao ni deteta iz Švajcarske i dalje nema. Naime, poslednje dve godine Kabaevoj se gubi svaki trag. Potpuno je nestala iz javnosti i niko ne zna gde se nalazi. Ona je, prema pisanju brojnih medija zatrudnela s Putinom 2018. a prošle godine mu je rodila dva dečaka i od tada je niko više nije video.

Inače, Kabaeva je definitivno najpoznatija i najistaknutija Putinova partnerka, mnogi spekulišu – naročito pošto je viđena sa burmom – da su se njih dvoje i tajno venčali, ali zvanične potvrde ni o tome nema.

Foto: Alina Kabaeva/east2west news / East2West News / Profimedia

Vendi Deng

Putin je navodno bio u vezi i sa bivšom ženom medijskog mogula Ruperta Merdoka, starletom Vendi Deng i u jednom trenutku izvori iz Kremlja su tvrdili da je njihova veza „ozbiljna“.

Foto: EPA/JUSTIN LANE

Par se upoznao preko zajedničkog prijatelja, ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Alisa Harčeva – maca i seksi kalendar za predsednika

Pre nekoliko godina, ruski predsednik bio je dovođen u vezu sa 40 godina mlađom, prsatom manekenkom Alisom Harčevom kojoj je navodno kupio i stan u jednom od ekskluzivnih kvartova Moskve.

Finalistkinja takmičenja Mis Rusije privukla je pažnju predsednika kada mu je za 60. rođendan poslala mače, a pozirala je i za seksi kalendar koji je posvećen predsedniku kada je imala 19 godina.

Dama sa crvenom torbom

Mediji su Putina dovodili i u vezu sa misterioznom damom, poznatom samo po crvenoj torbi koja je primećena na zadnjem sedištu Putinovog automobila kada je Putin brzo otvorio i zatvorio vrata. Ko je misteriozna dama, javnost nikada nije saznala.

Jana Lapikova – Putinov lični fotograf

Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP / Profimedia

Kada je Kremlj saopštio da je Putin dobio novog fotografa niko se nije preterano iznenadio, sve dok se nije ispostavilo da je fotograf zapravo fotografkinja, bivša manekenka i egzotična plesačica Jana Lapikova.

Seksepilna brineta ranije je bila manekenka za donji veš i finalistkinja izbora za mis Moskve 2008. Prema saopštenju Kremlja, lepa Jana je beležila „najznačajnije intimne trenutke iz života Vladimira Vladimiroviča“, a izabrana je, kako se izrazio Dmitrij Peskov, Putinov portparol, zato što je „odličan fotograf, a ne zbog ženskih atributa“.

Ana Čepmen – špijunka

Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

Britanski mediji odavno su ubeđeni da je Putin u tajnoj ljubavi sa Anom Čapman, špijunkom koja je deportovana sa još desetak kolega iz SAD. U Rusiji je ta žena postala zvezda, a ubrzo je počelo da se šuška da je ruska Mata Hari zapala za oko i Putinu, koji je i sam bivši agent KGB.

Ana Netrepko – operska diva

Foto: EPA-EFE/JEROME ROUX

Među Putinove miljenice ubrajala se i Ana Netrepko, operska diva. Putin je i sam davao povoda za ovakve glasine, nazivajući je „jednom od najvećih zvezda svetske operske scene“, redovno išao na njene predstave i uručivao joj nagrade. Otkako je Netrepkova dobila sina sa kolegom tenorom, glasine su utihnule.

Primabalerina Svetlana Zaharova

Foto: EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Pošto Putin obožava balet, novinari su mu i tu otkrili simpatiju. To je primabalerina Boljšoj teatra Svetlana Zaharova. Ona je i član Saveta za kulturu predsednika Rusije, što upućuje na njihovu bliskost. Svetlana je javno rekla da mnogo duguje Putinu, a on joj poklanja cveće posle svakog nastupa. Fotografija na kojoj joj uručuje Državnu nagradu Rusije obišla je svet.

„Putine, oplodi me”

Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN

Šta je istina o Putinovu ljubavnom životu, a šta deo medijske slike ne možemo sa sigurnošću da znamo.

Da je Putin magnet za žene, pokazale su i ruske estradne zvezde. Dve Ruskinje napisale su pesmu „Putine, oplodi me”, koja je ubrzo postala hit. Reči „Takvoga kao Putin, koji ne ostavlja, i koji ne pije, takvoga kao Putin želim i ja…“ najbolje pokazuju koliko je pojedinim ženama predsednik koji gologrud jaše divljinama Rusije, spasava tigrove, vozi se sa bajkerima – fatalan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare