Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Švajcarska od utorka zatvara restorane, barove, kulturne i sportske objekte sa ciljem suzbijanja zaraze koronavirusa. Ova mera preduzima se samo nedelju dana pošto su posle šest nedelja ponovo otvoreni restorani u zapadnom delu Švajcarske.

Broj inficiranih povećao se u drugim delovima zemlje, zbog čega je odlučeno da se uvedu nova ograničenja u čitavoj zemlji.

Prodavnice će raditi do 19 časova, biće zatvorene nedeljom i za praznike, a biće ograničen i broj ljudi u tim objektima.

Savezna vlada je regijama prepustila odluku o zatvaranju skijaških objekata koji takođe predstavljaju opasnost zbog širenja zaraze.

Vlada je saopštila da su mere zatvaranja, koje će na snazi biti do 22. januara, neophodne jer su „bolnice i zdravstveni radnici već nedeljama pod velikim pritiskom, a praznični period povećava rizik od bržeg porasta broja slučajeva“

Predsednica Švajcarske Simoneta Somaruga je rekla da koronavirus „neće biti slabiji tokom praznika“, te da su mere bile neophodne jer je situacija sa zarazom i dalje kritična.

„Sada nam je potrebna cela Švajcarska“, rekla je ona navodeći da su neki regioni oklevali u vezi sa novim ograničenjima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar