Sveti Stefan
Foto: Shutterstock

Privredni sud Crne Gore je 7. marta 2022. godine doneo rešenje kojim se potvrđuje ranija odluka o privremenoj meri u korist Adriatic Properties „Budva“ u odnosu na rizort Aman Sveti Stefan, saopšteno je iz Adriatic Properties.

„Nakon ovog rešenja, Adriatic sa zadovoljstvom objavljuje svoju nameru da otvori Aman Sveti Stefan rizort za predstojeću sezonu 2022. godine“, kazali su iz te kompanje.

Kako su naveli, uslovi privremene mere sprečavaju Hotelsku grupu Budvanska rivijera (kao zakupodavca) kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) (kao garanta zakupodavca) da preduzmu bilo kakve radnje koje mogu da štete Adriatic-u i njegovim pravima na ekskluzivitet i mirno uživanje u pogledu zakupljene imovine rizorta Aman Sveti Stefan (uključujući susedne plaže i morsko dobro) koje je Adriatic bez ometanja koristio više od 14 godina.

Sveti Stefan
Foto: Shutterstock

„Prva vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom merom su sve radnje koje mogu štetiti Adriatic-ovom pravu korišćenja rizorta Aman Sveti Stefan, uključujući uklanjanje ograda, instalacija i opreme i pokušaje promene prava na ekskluzivnost koja uživaju gosti rizorta. Druga vrsta radnji koje su izričito zabranjene Privremenom merom su preduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu podstaći treća lica da preduzmu akte nasilja ili vandalizma nad imovinom datom u zakup Adriatic-u, uključujući i izmene na imovini rizorta Aman Sveti Stefan“, kazali su iz ove grupacije.

Dodali su da očekuje da će Hotelska grupa Budvanska rivijera i MER poštovati uslove privremene mere.

„Nažalost, u svetlu brojnih dobro dokumentovanih slučajeva smetnji, nije bilo moguće otvoriti rizort Aman Sveti Stefan za 2021. godinu zbog ozbiljne i legitimne zabrinutosti za njegove goste i osoblje, odnosno zbog stvari koje su potpuno van njihove kontrole. Ti slučajevi i zabrinutost koju su prouzrokovali sprečila je rad rizorta Aman Sveti Stefan na nivoima privatnosti, bezbednosti i standarda usluge koje klijentela i osoblje rizorta očekuju i zaslužuju i po kojima je brend rizorta poznat i poštovan. Mi u Adriaticu smo bili veoma nesrećni zbog donešene, ali neophodne odluke o zatvaranju rizorta i neizbežnim posljedicama koje je to imalo po mogućnosti zapošljavanja i lokalnu privredu kako u Budvanskom regionu tako i po Crnu Goru u celini“, kazali su iz Adriatic-a.

POGLEDAJTE JOŠ:

Oni su pozdravili odluku Privrednog suda Crne Gore da dodeli privremenu meru, jer pruža, kako su saopštili, adekvatnu zaštitu kako bi Adriaticu omogućio bezbedno i sigurno upravljanje Aman Sveti Stefan rizortom u skladu sa svojim pravima i obavezama za predstojeću turističku sezonu.

„Adriatic je veliki lokalni poslodavac i u svakom trenutku je imao najbolje interese šire lokalne zajednice na čelu donošenja odluka. Ponovno otvaranje Aman Sveti Stefan rizorta omogućava nastavak izuzetno plodne i produktivne komercijalne veze između Adriatic-a i Crne Gore“, zaključili su iz te kompanije, prenose Vijesti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)