Sveti Stefan
Foto: Shutterstock

Hotelski operater "Aman" i zakupac "Adriatik propertis" spremni su da ove sezone otvore grad-hotel "Sveti Stefan" i vilu "Miločer", ali od Vlade traže čvrste garancije da će biti ispoštovano nekoliko ključnih uslova kako bi bio omogućen rad elitnog kompleksa.

PROČITAJTE JOŠ:

To se, između ostalog, navodi u odgovoru upućenom premijeru Zdravku Krivokapiću, prenele su podgoričke „Vijesti„.

Zakupac elitnog letovališta insistira na garancijama za konkretne probleme, s kojima su se „Aman“ i „Adriatik propertis“ suočavali prethodnih meseci, umesto „nejasnih i neodređenih obećanja koja se daju, a zatim demantuju novim upadima i medijskim nastupima vladinih zvaničnika“.

Traže da garancije moraju doći od ugovornih strana – vladinih preduzeća „Sveti Stefan hoteli“ i HTO „Miločer“, kao i Ministarstva ekonomskog razvoja kao garanta iz Ugovora o zakupu hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, a ne samo od premijera Krivokapića koji, kako navode, nije ugovorna strana.

Krivokapić se krajem juna pismom obratio operateru i zakupcu i naveo da će Vlada osigurati zakupcu da zadrži i upotrebljava posed hotelskog rizorta, te da neće biti uznemiravanja ili prepreka trećih strana.

Premijer je ustvrdio da je Vlada otvorena za dijalog o svim ključnim problemima, kako bi bili rešeni.

leto 2021 sveti stefan
Foto: Shutterstock

Na stolu je nekoliko uslova koji su pre dva meseca predočeni Ministarstvu ekonomskog razvoja, te se od Krivokapića i Vlade očekuje da ispuni ono za šta se deklarativno zalaže.

Od Vlade se traži da omogući „Amanu“ ekskluzivnost za Kraljičinu plažu, Kraljevu (velika miločerska plaža) i zapadnu svetostefansku plažu, odnosno da na njima borave gosti hotela, što je predviđeno ugovorom o višedecenijskom zakupu hotelskog kompleksa, a kako je i bilo prethodnih deceniju i po.

Jedan od ključnih uslova je i da ekskluzivni status ima Kraljičina plaža i staza koja vodi ka spa-centru, odnosno da taj prostor, kao i do ovog leta, mogu da koriste samo gosti hotelskog komleksa.

Krivokapiću je kao jedan od uslova predočen i nesmetan nastavak izgradnje novog hotela „Kraljičina plaža“, ali i da se i u tom slučaju, kako navode, prestane s negativnom kampanjom i plasiranjem dezinformacija.

Od Vlade traže i garanciju da će Opština Budva odustati od eksproprijacije 2.500 kvadrata zemlje u Miločerskom parku.

Foto: Shutterstock

O tim, ali i ostalim problemima, trebalo bi uskoro da se razgovara na sastanku čije je održavanje predložio Krivokapić, što su, kako je „Vijestima“ potvrđeno, prihvatili „Adritik propertis“ i „Aman“.

Upravo na sastanku, kako predlažu zakupci Svetog Stefana i Vile Miločer, Vlada bi trebalo da da garancije za ispunjenje traženih uslova za otvaranje hotelskog kompleksa.

Bonus video: Alkatraz – turistički dragulj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar