Foto: Nova.rs, Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Čokoladni zečići kompanije Lindt & Spruengli umotani u foliju zaslužuju zaštitu autorskih prava, presudio je u četvrtak najviši švajcarski sud, naloživši nemačkom lancu supermarketa Lidl da prestane da prodaje sličan proizvod u Švajcarskoj i uništi zalihe.

Istraživanja koje je predstavio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskršnji zeka dobro poznat javnosti, saopštio je švajcarski sud, dodajući da će ga potrošači verovatno pomešati sa Lidlovim, uprkos nekim razlikama.

Savezni sud je time poništio prošlogodišnju presudu privrednog suda u korist dve švajcarske filijale nemačkog Lidla i naložio im da unište svoje zalihe čokoladnih zečića, prenosi časopis Feniks, piše N1 Hrvatska.

PROČITAJTE JOŠ

„Uništavanje (zaliha) je adekvatna odluka, pogotovo jer ne mora da znači da se i čokolada mora uništiti“, objašnjava se u presudi.

Švajcarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke da zaštiti jedan od svojih najprodavanijih proizvoda.

Nemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečevi zaštićen žigom.

BONUS VIDEO: Anketa gužve ispred beogradskih supermarketa – gužve zbog rata ili straha od nestašica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar