Foto: AP Photo/Martin Meissner, File,Stephen Chernin / Getty images / Profimedia, AP Photo/Emilio Morenatti

U najnovijem intervjuu kojim najavljuje izlazak svojim memoara "Rezerva", princ Hari izneo je šokantne tvrdnje o svojoj porodici. Pored toga što je otkrio da se potukao sa bratom Vilijamom, Hari je objasnio pozadinu slučaja koji je 2005. godine šokirao ceo svet.

Naime, Hari se 2005. godine pojavio u javnosti u nacističkoj uniformi, na jednoj tematskoj zabavi. Ovo je izazvalo veliku buru u javnosti širom sveta, a Hari se našao na žestokom udaru kako u Britaniji, tako i u mnogim drugim državama.

On je tada istakao da je napravio grešku jer je bio mlad i nije preterano razmišljao. O tome je govorio i u nedavno emitovanom dokumentarcu „Hari i Megan“, kada je poručio da je to najveća greška u njegovom životu zbog koje se kaje.

Međutim, on sada nudi potpuno drugačije objašnjenje nemilog incidenta. Kako je poručio u novom intervjuu, on je tada pozvao svog brata princa Vilijama i snaju Kejt Midlton da ih pita za mišljenje o uniformi.

„Pozvao sam ih i pitao šta misle da obučem. Rekli su mi nacističku uniformu. Oboje su se smejali“, rekao je Hari, prenosi Dejli mejl.

Ranije te večeri, nosio je jaknu u vojničkom stilu, sa nemačkom zastavom na ruci.

Stigao je sa starijim bratom, koji je navodno bio obučen u pripijeni triko sa leopard šarom, repom i šapama.

Tuča zbog Megan

Pored toga, Hari je otkrio i da je došlo do fizičkog sukoba njega i Vilijama, i to zbog Megan Markl.

„Svađa je izbila u našoj kući u Londonu 2019. godine, rekao sam mu da se ponaša iracionalno, a on je nazvao Megan teškom, nevaspitanom i svađalicom. Odgovorio sam mu da mi ponavlja kao papagaj ono što štampa piše o njoj, a onda je počeo da urla na mene“, prisetio se princ.

Princ navodi da je sukob uskoro eskalirao, i da ga je Vilijam „uhvatio za kragnu, pokidao ogrlicu i oborio na pod“.

„Zgrabio me je za kragnu, pokidao mi ogrlicu i bacio me na zemlju. Pao sam na činiju za vodu našeg psa, koja je pukla. Ostale su mi vidljive povrede, modrice i posekotine od komada činije, na leđima. Ležao sam na podu ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe napolje“, napisao je princ Hari.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Vilijam mi je odgovorio – hajde, vrati mi udarac. Tako smo se svađali kada smo bili deca. Odbio sam i on je otišao, malo kasnije se vratio i izvinio. Okrenuo se na izlasku i rekao mi da Megan ne mora da zna za incident. Pitao sam, misliš za napad? Odgovorio mi je da me nije napao“, napisao je on.

Princ Hari dalje piše da inicijalno nije obavestio Megan o napadu, već je najpre pozvao svoju terapeutkinju. Megan Markl je za tuču saznala tek kada je primetila povrede na njegovim leđima.

Ova scena jedna je od mnogih u autobiografiji princa Harija koja će sledeće nedelje biti objavljena širom sveta.

BONUS VIDEO Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare