Hajnc Kristijan Štrahe
Hajnc Kristijan Štrahe Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Korupcionaška afera "Ibica" i brojna suđenja, kao i neuspeli povratak na političku scenu kod Hajnc-Kristijana Štrahea ostavili su očigledno duboke tragove i u finansijama bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) i nekadašnjeg vicekancelara.

PROČITAJTE JOŠ:

Štrahe se, preko svog Fejsbuk profila, obratio građanima i zamolio za pomoć, tvrdeći da se nalazi pred „finansijskim i egzistencijalnim krahom“.

„Više od dve i po godine sam izložen istrazi Tužilaštva za privredni kriminal i korupiju i Tužilaštva, koje me dovelo na rub egzistencije. Molim vas za ličnu podršku, pomoć i donacije kako bi moje ogromne advokatske troškove mogao osigurati u cilju odbrane od lažnih optužbi“, napisao je on.

Međutim, porodica Štrahe nije bez primanja, pošto njegova supruga Filipa kao narodni poslanik zarađuje više od 9.000 evra mesečno.

Inače Štrahe je optužen da je iz partijske kase FPO uzimao sredstva za finansiranje privatnih troškova.

Tako je plaćao iz partijske kasne račune iz prodavnica, restorana, čistačicu, igrice za mobilni telefon, održavanje bazena, ali i kazne za nepropisno parkiranje i troškove svoje dece.

Štrahe je zbog afere „Ibica“, vezane za video snimke sa jednog odmora na Ibici gde je lažnoj nećaki jednog ruskog milijardera obećao državne poslove za finansijsku podršku FPO, ali uz zaobilaženje revizorske ustanove, morao maja 2019.da podnese ostavku na sve političke funkcije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar