Vladimir Putin i Alina Kabajeva Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Istraživačka agencija Dosije centar objavio je istragu koja baca svetlo na život dvojice navodnih mladih sinova predsednika Vladimira Putina i Aline Kabajeve, odlikovane ruske gimnastičarke za koju se veruje da je njegova životna partnerka.

Moskva Tajms prikupio je ključne nalaze istrage o životu Ivana Putina i Vladimira Putina mlađeg.

Dugo očekivani muški naslednici

Putin ima dve ćerke iz prvog braka sa Ljudmilom Putinom od koje se razveo 2013. godine, prema njegovoj zvaničnoj biografiji.

Kremlj je dugo negirao bilo kakvu vezu između Putina (71) i Kabajeve (41), iako su njih dvoje romantično povezani u medijima više od decenije i veruje se da imaju zajedničku decu.

Istraga Dosijea sugeriše da je veza između Putina i Kabajeve možda počela još 2008. godine. U proleće 2015. par je dočekao svog prvog sina Ivana u porodilištu Sant Ana u švajcarskom gradu Luganu, navodi se u saopštenju.

Drugi sin para Vladimir Putin mlađi rođen je u proleće 2019. godine u Moskvi.

„Oba puta je odluku o tome gde će se porođaj održati doneo sam predsednik“, rekao je jedan od izvora za „Dosije“, koji je inače osnovao Mihail Hodorkovski, nekadašnji oligarh.

„U nekoliko navrata Ivan Putin je rekao svojim učiteljima i vaspitačima… da je Vladimir Putin, kada se rodio, bio toliko srećan da je povikao: „Ura! Konačno! Dečak!’“, navodi se u istrazi.

Izolovani životi

Dva Putinova sina žive u gotovo potpunoj izolaciji u predsedničkoj vili u Nacionalnom parku Valdaj u ruskoj oblasti Novgorod severozapadno od Moskve, navodi Dosije.

Dečaci su okruženi dadiljama, guvernantama i sportskim trenerima koji žive u vili, ali gotovo da nemaju interakciju sa drugom decom njihovog uzrasta, navodi se u istrazi.

„Moraju da se igraju uglavnom sami ili sa odraslima… Roditelje viđaju samo kasno uveče, a vršnjake – uglavnom tokom velikih proslava“, napisao je Dosije.

Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Svake godine porodica putuje u Putinovu rezidenciju u blizini crnomorskog odmarališta Soči, gde većinu vremena provode na skijanju.

U letnjim mesecima, dečaci i njihova majka idu na duga putovanja jahtom – sada ograničena na „bezbedne vode“ unutar Rusije – i provode vreme u Putinovim rezidencijama na Krimu i u Sočiju.

Porodica ima na raspolaganju oklopni voz, nekoliko aviona, helikoptera i jahti.

Strani nastavnici

Guvernante i učitelji za Ivana i Vladimira mlađeg traže se preko internet stranice za zapošljavanje English Nanny.

Najnovije radno mesto povezano sa Putinovom porodicom bilo je mesto nastavnika engleskog za dva dečaka.

Učiteljici je obećan plaćen smeštaj, petodnevna radna nedelja i plata od 7.700 evra (8.500 dolara) mesečno, iako je u oglasu pisalo i da je napuštanje porodičnog imanja zabranjeno i da će potencijalni kandidat morati da položi niz lekarskih pregleda da se pokaže sposobnim za posao.

Prednost su imali nastavnici iz Južne Afrike, koju Putinova porodica smatra „prijateljskom“ zemljom, prema izvorima Dosijea.

Deca takođe pohađaju časove muzike i nemački jezik koje drži žena identifikovana kao Sofija Božić, bosanska državljanka koja sa porodicom radi od 2017. godine.

„Nastavnici i treneri jedva da komuniciraju direktno sa porodicom… Ako učitelju nešto treba, oni komuniciraju sa porodičnim pomoćnicima“, navodi se u istrazi.

Opsesija Diznijem

Prema istrazi, Putinov najstariji sin Ivan opsednut je Diznijevim crtanim filmovima i igranim filmovima i voli da se maskira kao neki od njegovih omiljenih likova.

Ova strast se verovatno ne dopada Putinu, koji je više puta izjavio da preferira crtane filmove sovjetske proizvodnje.

Oba dečaka takođe imaju veliku Lego kolekciju i nekoliko iPad-a koje koriste za igre i onlajn časove.

Dvojica dečaka imaju dva ponija, zečevima i psom bernandincem o kojima se brinu agenti Federalne službe bezbednosti (FSB) Kremlja.

Sportovi

Oba deteta imaju lične trenere za plivanju i gimnastici.

Ivan se već takmičio na nekoliko takmičenja u gimnastici, iako njegovi rezultati, prema Dosijeu, nisu bili obećavajući.

Putinov najstariji sin je takođe ambiciozni hokejaš i često uveče igra hokej sa svojim ocem na hokejaškom klizalištu u rezidenciji.

Kabajeva takođe prisustvuje mečevima na kojima njen muž i sin igraju zajedno, iako više voli da ih posmatra iza neprozirnog stakla da bi ostala skrivena od očiju sluga i osoblja, rekli su izvori Dosijea.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare