Emine Erdogan i Tamara Vučić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Emina Erdogan u objavi na svom Instagram profilu osvrnula se na susret i aktivnosti koje je tokom dvodnevne zvanične posete svog supruga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana imala sa Tamarom Vučić, suprugom predsednika Srbije.

„Veoma sam rado učestvovala na promotivnom skupu povodom prevoda naše knjige ‘Turska kuhinja sa vekovnim receptima’ u Beogradu“, napisano je, prema slobodnom prevodu sa turskog jezika, na Instagram nalogu Emine Erdogan.

„Na putovanju smo promovisali bogatstvo turske kulture, a naša kuhinja privlači pažnju i van naših granica zato što je zdrava. Kuhinja je jedan od elementa koji ujedinjuje društva, sadrži onoliko istorije, verovanja i geografskog iskustva koliko i obični recepti nose tragove jedinstva naših naroda koji su vekovima živeli zajedno. Iskreno se nadam da će naše jedinstvo večno trajati. Zahvaljujem se svima koji su doprineli ovom smislenom programu, pre svega gospođi Vučić. Želim vam da uživate u našoj knjizi koja u oktobru izlazi u Srbiji“, napisano je u objavi supruge turskog predsednika.

Emina Erdogan na Instagramu objavila je i utiske sa posete Materinskom domu u Zvečanskoj, prenosi Danas.

„Naša zemlja uvek pruža ruku pomoći svim ženama i deci sveta. Zato što smo svi članovi ljudske porodice. Sa Tamarom Vučić, suprugom predsednika Srbije, posetili smo porodilište Zvečanska, koje je sagrađeno sa ovom svešću, a izgradila ga je TIKA.

Majke koje borave u centru dobijaju podršku svim vrstama pomoći koja im je potrebna. Ono što je najvažnije, uzimaju se u obzir zdravlje i psihologija dece.

Verujem da će centar omogućiti našim ženama da nastave svojim putevima jače nego ranije“, piše u objavi, prema slobodnom prevodu sa turskoj jezika.

U objavi je označena TIKA – Turska agencija za saradnju i koordinaciju, na čijem se nalogu navodi da je realizovala 343 projekta u mnogim oblastima, uključujući i zaštitu zajedničkog kulturnog nasleđa u Srbiji od 1992.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamara Vučić je, svoje utiske, podelila na jedinoj društvenoj mreži, na kojoj koliko je poznato, ima zvanični nalog, na Linkdinu.

„Zajedno smo posetile Materinski dom u okviru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koji je dobio novo ruho zahvaljujući Turskoj agenciji za razvoj (TIKA). Prisustvovale smo promociji srpskog prevoda knjige ,,Turska kuhinja sa vanvremenskim receptima“, koja je objavljena pod pokrovoteljstvom prve dame Turske Emine Erdogan.

„Uvek je neizmerno zadovoljstvo ugostiti njenu ekselenciju, moju dragu prijateljicu Emine Erdogan“, napisala je Tamara Vučić.

BONUS VIDEO: Doček Erdogana ispred Palate Srbija

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare