Redžep Tajip Ergogan Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je u Zagreb u okviru posete regionu. Planirano je da se turski lider ovoga jutra sastane sa svojim hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, zbog čega je skoro čitav Zagreb blokiran, a policija se nalazi na gotovo svakom kilometru.

Kako je na društvenim mrežama objavila reporterka N1 Zagreb, po jedan policajac se nalazi na svakih 20 metara.

Primarni razlog posete Erdogana je stigao je jačanje bilateralnih odnosa ove dve zemlje, kao i otvaranje novog islamskog centra s džamijom u Sisku, a očekuje se da će sa hrvatskim državnim vrhom razgovarati i o pitanju izbornih reformi u susednoj Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Nešto kasnije susrešće se i sa premijerom te zemlje Andrejom Plenkovićem.

Sastanak prvih dama

Sastanak će imati i prve dame ove dve države. Naime, supruga predsednika Republike Hrvatske Sanja Musić Milanović i supruga predsednika Republike Turske Emina Erdogan posetiće danas u prepodnevnim časovima Osnovnu školu Matija Gupca, a posete školi biće predstavljen projekat Zdrav život

Stigao u koloni od 60 vozila

Inače, prvi čovek turske je u Zagreb stigao nešto iza ponoći, a od aerodroma do hotela ga je pratila kolona od više od 60 vozila.

Ispred hotela u kojem odseda, ima stotine policajaca. Nije u pitanju samo hrvatska policija, već i turska kao i međunarodne službe bezbednosti.

Snajperisti su svuda, dronovi su jedna od posebnih mera zaštite, parking mesta su ispražnjena, a kante za smeće uklonjene.

BONUS VIDEO Erdogan nudi pomoć u reševanju odnosa sa Kosovom, Vučić tražio pomoć oko uvoza struje 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar