Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Američki predsednik Džozef Bajden je bio na plaži, vozio bickl i gledao film "Openhajmer" u trenutku kada se njegov prethodnik Donald Tramp suočio sa novom optužnicom specijalnog tužioca u okviru istrage o naporima da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

Bajden je primećen kako se smeje i maše posmatračima dok je vozio bicikl kod plaže Rehobot, u blizini vikendice u Delaveru, prenosi BBC. Nakon toga, predsednik SAD je sa suprugom Džil otišao na večeru u riblji restoran.

Posle večere, par je otišao u lokalni bioskop gde su odgledali film „Openhajmer“.

Džo Bajden Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Njih su sve vreme pratili novinari, ali Bajden ni u jednom trenutku nije komentarisao novu optužnicu koja je podginuta protiv njegovog potencijalnog protivkandidata na izborima 2024. godine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je juče novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

Iz Trampovog tima su poručili da podizanje nove optužnice predstavlja „patetični pokušaj zločinačke porodice Bajden“ i njihovog ministarstva pravde da se umešaju u predsedničke izbore 2024. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare