Foto: AP Photo/Filip Horvat

Snažan zemljotres koji je danas pogodio Hrvatsku, a koji se osetio i u Srbiji, naneo je strašnu materijalnu štetu Petrinji, malom i slabo razvijenom mestu blizu kog je bio epicentar. Sa magnitudom od 6,2 po Rihteru, rušili su se stanovi, zgrade, a veliku štetu pretrpela je i bolnica u Sisku koji je od Petrinje udaljen svega 15 kilometara.

Pročitajte još:

Direktor bolnice Tomislav Dujmenović naveo je da situacija uopšte nije dobra.

„Porušena je cela Interna, Jedinica intenzivnog lečenja, Hirurgija, Ginekologija. Može se reći da je ostala samo nova zgrada. Sve pacijente selimo u novu zgradu. Najveći deo porušenog više nije za upotrebu.  Javio nam se i ministar“, rekao je Dujmenović.

„Nadam se da ćemo dobiti svu pomoć, odnosno sada moramo poslati naše bolesnike na respiratorima. Ovo drugo, za sada, mi samo možemo zbrinuti. Nismo našli da je neko u bolnici ozlijeđen, ali nam dolazi velik broj povređenih iz Petrinje koje mi za sada možemo zbrinuti“, rekao je on.

Deo onih koji su ostali bez kuća biće smešten u kasarni u Petrinji gde ima mesta za oko 500 ljudi, a biće postavljeni i šatori Crvenog krsta.

Stacionar Arena Zagreb zbrinuće pacijente obolele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao pod potresom, saopšteno je danas.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar