Ilustracija Foto: TANJUG/ AKEKSANDAR CIRIC

Čitava Španija je u šoku nakon što su istražitelji, pretražujući morsko dno u blizini Kanarskih ostrva, pronašli telo jedne od dve sestre koje je otac odveo nedeljama ranije bez dozvole majke.

Pročitajte još:

Forenzičari su potvrdili da telo pronađeno u torbi i vezano za sidro na dubini od oko 1.000 metara pripada šestogodišnjoj Oliviji, starijoj od dve sestre, prenosi agencija AP.

Još jedna slična torba, koja je bila prazna, pronađena je u blizini specijalnog okeanografskog istraživackog broda koji pomaže u potrazi, saopštila je španska Civilna garda, dodajući da je potraga za jednogodišnjom Anom i njihovim ocem Tomasom Himenom još uvek u toku.

Zvaničnici nacionalne i regionalne vlade osudili su u petak Olivijinu smrt i izrazili su podršku majci devojčica Beatris Cimerman.

„Ne mogu da zamislim bol majke male Ane i Olivije. Šaljem moj zagrljaj, moju ljubav i ljubav cele moje porodice, koja danas saoseća sa Beatris i njenim najmilijima“, napisao je u tvitu španski premijer Pedro Sančez.

Organizacije za ženska prava pozvale su da se danas održe protesti širom Španije protiv nedavnog porasta nasilja nad ženama i čestog korišćenja dece kao sredstva za nanošenje štete.

Himeno i devojčice nestali su 27. aprila na Tenerifima, najvećem ostrvu Kanarskog arhipelaga u blizini zapadne Afrike.

Njihova majka, koja se razvela od oca devojčica, tvrdila je da joj je rekao da ih više nikada neće videti.

Istražitelji su najpre započeli potragu na kopnu i moru, ali su je kasnije suzili na vode pored Tenerifa nakon što je Himenoov čamac pronađen prazan kako pluta morem.

Interpol se takođe priključio potrazi, objavljujući fotografije dve devojčice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar