Milojko Spajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić tužio je jednog od lidera Demokratskog fronta, predsednika Pokreta za promene Nebojšu Medojevića zbog povrede prava na psihički integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo.

Iz PES-a je saopšteno da je Spajić angažovao Advokatsku kancelariju Danilo Radulović da, u njegovo ime, preduzima sve pravne radnje vezano za zaštitu prava ličnosti pred nadležnim sudovima. Tužba je predata danas.

Advokat Danilo Radulović izjavio je da se Spajić na ovakav potez odlučio, „kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene celokupne javnosti“, koja je godinama, kako se navodi, od strane Medojevića „bombardovana senzacionalističkim optužbama“ protiv Spajića, „bez bilo kakvog pravnog i logičkog osnova“, prenose Vijesti.me.

„Gospodin Spajić, kao javna ličnost i aktivan učesnik političkog života, je dosadašnjim postupcima pokazao da je spreman da u datim političkim okolnostima, podnese uz veći stepen tolerancije, sve negativne kritike i reakcije, koje je, kao kreator jednog koncepta rešavanja ekonomskog pitanja, mogao i očekivati. Međutim, Tuženi u kontinuitetu, sa ogromnim brojem svojih javnih objava, targetira Tužioca koristeći najveće uvrede i inkriminišuće optužbe, te je gospodin Spajić prinuđen svoj integritet zaštititi sudskim putem“, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Radulović očekuje da sud, putem adekvatne presude, ispuni svoju zakonsku ulogu i da „građanin, danas Milojko Spajić, a sutra bilo koji drugi građanin“, ne bude „ostavljen i prepušten sam sebi u jednoj neravnopravnoj borbi“, kad se „eksponirana javna ličnost, skupa sa svim medijskim korporacijama koje prenose njegove izjave, obrušava na njega“ najtežim optužbama, koje „nisu potkrepljene niti jednim dokazom“.

„‘Mrlje na obrazu’, posebno u Crnoj Gori, jednoj, uz sav napredak savremenog sveta, ipak patrijarhalnoj sredini, koja i dalje većinski drži do časti i ugleda, kao najvećih vrlina i mera svega, nemaju cenu, te smo sigurni da će nadležni sud zaštititi ugrožena prava našeg klijenta“, zaključuje advokat Danilo Radulović.

BONUS VIDEO: Tektonske promene u Crnoj Gori: Jakov Milatović o svom pokretu koji je bio presudan za pad Đukanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar