Milojko Spajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić povukao je amandman na Budžet koji je parlamentu dostavljen na dan glasanja, a kojim se traži dodatno zaduživanje Crne Gore za oko 900 miliona evra radi reprogramiranja kredita kineske Eksim banke za auto-put Podgorica Mateševo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ministar nije dobio podršku od najuticajnijeg vladajućeg Demokratskog fronta čiji su poslanici naveli da neće razmatrati i podržati nijedan predlog vlade nakon sinoćnjeg incidenta koji se dogodio u Skupštini Crne Gore.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević je izjavio da ovim amandmanom vlada nastavlja odnos nepoštovanja prema parlamentu. Konjević je istkao da vlada više nema poverenje i da je sinoć izgubila legitimitet.

To je naveo i poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović i dodao da nije sporno što vlada „daje sebi za pravo“ da se dodatno zaduži 900 miliona evra, ali da je sporna procedura.

Podsetio je da su za prvo zaduženje Crne Gore od aktuelne vlade saznali putem medija, a sada smo, kako je kazao, saznali iz SMS-ova. „To se tako ne radi“, rekao je Šehović.

On je naveo da to predstavlja neviđeni skandal i da vlada tretira Skupštinu kao „zadrugu“.

Podrška nije dobijena ni od Demokrtskog fronta, dok su poslanci Demokrata i GI URA rekli da će podržati amandman, ali ga je Spajić povukao.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar