Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Vlada Crne Gore sa predstavnicima opozicionih partija postigla je dogovor o održavanju Popisa stanovištva, saopštio je danas premijer Milojko Spajić i dodao da će ovaj proces biti sproveden od 30. novembra do 15. decembra.

Spajić je na konferenciji za novinare kazao da je to što će popis biti podržan od opozicije i skupštinske većine velika stvar za Crnu Goru. Dodao je, doduše, da još nisu dobili zvaničan odgovor opozicije, ali da očekuje da on bude pozitivan.

„Ne bih da prejudiciram, ali to je moj lični utisak“, rekao je Spajić.

Istakao je da sva pitanja treba rešavati na ovaj nacin.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

“ To je na neki način sazrevanje političke scene. Druga stvar je oko samog održavanja. Mislimo da je lepa poruka da upravo od popisivača krene program Evropa sad 2 podizanjem popisivačkih naknada na oko 1.000 evra“, rekao je Spajić.

Ocenio je da je to „dobar uvod u ono što će se dešavati sledeće godine“.

„Nama popis treba isključivo zbog tehničkih stvari. Ne možemo da koristimo podatke iz 2011. godine u projektima“, naveo je premijer.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na pitanje da li to što nije u sporazumu naveden datum, da li je održavanje popisa podložno odgađanju, Spajić je odgovorio:

„Otvoreno sam pitao opoziciju da li je datum kao datum problem. Rekli su da nije. Problem su uslovi koji se moraju ispuniti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar