Marin Le Pen
Marin Le Pen Foto:Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Predsednica poslaničke grupe Nacionalno okupljanje u francuskom parlamentu, Marin le Pen, posetila je gradić Bove, gde su izgrednici u nemirima oštetili opštinski centar za društveno delovanje, poštu i prodavnice u okruženju.

Ona je u sredu razgovarala sa trgovcima o inflaciji, učenju, poslovnim neuspesima, otplati kredita sa državnom garancijom ili doprinosima poslodavaca, preneo je francuski list „Mond“.

Rekla im je da se protivi doprinosima poslodavaca, kreditima pod državnom garancijom vezanim za zatvaranje, za koje bi volela da su pravičniji, pešačkim ulicama koje imaju nedostatke.

Francuska neredi Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes/Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard/REUTERS/Stephanie Lecocq/EPA-EFE/JULIEN MATTIA

Nije se pozabavila temom nereda sve do posete policijskoj stanici, koja je iznenadila sve, pa i njenu pratnju.

Brzo je pokrenula temu nereda pred novinarima, zalažući se za „teoriju pljačkaš plaća, razbijač plaća“, na osnovu koje bi izgrednici „plaćali, možda ceo život, možda čak i za nanesenu štetu“, naveo je list.

„Mi ulažemo milijarde u gradsku politiku, a u stvarnosti nula rezultata“, rekla je ona, pre nego što je kazala da je „zatečena“ otkazivanjem svečanosti povodom Dana državnosti 14. jula u nekoliko opština, zbog straha od novog nasilja nakon nereda posle ubistva Naela M.

Pročitajte još...

Na izlasku iz policijske stanice, Marin le Pen je izjavila da gotovo celokupan zločin na ulicama počine stranci ili ljudi stranog porekla.

To je činjenica društva sa kojom moramo da se suočimo i da je rešimo, istakla je ona.

Marin le Pen je 6. jula ponovila glavnu meru za koju se zalaže kojim bi se stalo na kraj ovoj delikvenciji: ukidanje automatskog dobijanja francuskog državljanstva za one rođene u Francuskoj (jus soli), koje je na snazi od 1889. godine.

BONUS VIDEO Prvomajski protesti u Parizu i žestoki okršaji sa policijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar