Miorad Dodik Foto:Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

"U ovom trenutku ne mogu ni sam da kažem da je ovo potpuno pobeda, ali imajući tendencije mogao bih to da učinim, ali dovoljno sam ozbiljan. Što se mene tiče ja sam pobedio", rekao je Milorad Dodik večeras u izbornom štabu.

On je naveo da „nema potrebe da sumnjamo u rezultate izbora i sada smo izašli da prekinemo špekulacije“.

Prema njegovim rečima, u konačnom će razlika u glasovima između njega i Trivić biti oko 40.000 glasova, što kako je rekao, smatra velikom pobedom.

„Na nekih 360.000 prebrojanih glasova, ja vodim za 25.000 glasova. To je nedostižno jer znamo da još nisu stigli rezultati sa mesta za koja smo sigurni u pobedu. Na kraju će to završiti na 90.000 razlike“, rekao je Dodik.

On je poručio i da će sačekati sve članove, da on u Banjaluci ima deficit, ali da su poslanici prošli odlično.

„Oni žele sada da problematizuju Doboj, Zvornik i svaki grad gde smo mi napravili ozbiljnu razliku. Mi smo ozbiljna politička partija, ovo su ozbiljni rezultati. Sada imamo 52 poslanika zajedni sa koalicijom“ rekao je Dodik.

„Milorad Dodik vodi sa 213 hiljada glasova, dok Jelena Trivić ima 180.000“, rekao je ranije portparol SNSD-a Radovan Kovačević i medijima kazao kako je „veoma neozbiljan potez PDP-a da proglasi pobedu“.

Nakon što je u Gradski odbor SNSD-a u Banjoj Luci stigao Milorad Dodik, usledilo i slavlje praćeno muzikom uživo, pićem i gromoglasnim glasnim aplauzima.

Inače, ranije večeras je Branislav Borenović, predsednik PDP-a kazao da Jelena Trivić ubedljivo vodi protiv Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske.

“Dobar rezultat: 236.560 za Trvić, a 225.265 za Dodika. Razlika je oko 11.200 glasova. Ima se još prebrojati 170.000 glasova. Više od dve trećine, Jelena Trivić ima razliku koja je nedostižna i koju je nemoguće stići. Ona će biti predsednik RS”, ubedljivo je rekao Borenović.

***

BONUS VIDEO: Izborni dan u BiH

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar