Aleksa Bečić Foto: Mediabiro

Socijalistička narodna partija (SNP) i Demorkatski front (DF) neće glasati za smenu predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

To su saopštili poslanik Demokratskog fronta Dejan Đurović i funkcionerka SNP-a Slađana Kaluđerović.

„Imali smo svi prilike da vidimo ponašanje Demokratske Crne Gore prema Socijalističkoj narodnoj partiji prethodnih nedelja. Nećemo praviti dodatne probleme i tenzije unutar parlamentarne većine. Nećemo progutati i zaboraviti stvari i reči koje su izrečene nepravedno, nekulturno i politički nevaspitano, ali zarad opšteg dobra nećemo glasati za smenu predsednika Skupštine“, kazala je Kaluđerović u emisiji na RTCG.

Đurović je rekao da DF neće „sa DPS glasati osim za zakone koji su dobri za opšte dobro Crne Gore“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što se tiče gospodina Bečića, nećemo glasati za njegovu smenu“, rekao je Đurović.

Funkcioner GP URA Zoran Mikić kazao je da će sutra imati konsultacije unutar koalicije i da će od toga zavisiti „kako će glasati“.

„Ono što bih ja želio da čujem, a nisam imao prilike od gospodina Bečića, je da li on stoji iza svega onoga što su rekle njegove partijske kolege, ne samo u toku trajanja ove sednice nego u prethodnih nekoliko sedmica. Da li stoji iza svih tih optužbi koje su oni izneli na račun URE i na račun lidera URE Dritana Abazovića o izdaji, o 21 milionu, o korumpiranom političaru, o članu organizovane kriminalne grupe. Ako on stoji iza tih optužbi, onda je pitanje da li mi možemo da sarađujemo ako on to stvarno misli… Ako neko ima dokaze, neka podnese krivičnu privjavu i predloži svedoke koje treba saslušati po tom osnovu“, rekao je Mikić.

Vanredna sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smeni Bečića zakazana je za 7. februar.

Inicijativu za smenu Bečića, koju je potpisalo 38 poslanika opozicionih partija – Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Albanske koalicije Jednoglasno, Skupštini je predata 21. januara.

Za smenu Bečića potreban je najmanje 41 glas, što znači bi za to morao da glasa i neko iz vlasti.

Bonus video: Žarko Korać i Đorđe Vukadinović: Crnu Goru čeka period nestabilnih i slabih vlada

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram