Aleksa Bečić Foto: Mediabiro

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je sve jasno kad vatromete ispaljuju oni koji su pobeđeni na izborima 30. avgusta.

Bečić je istakao da su se desila tri apsurda. Prvi je da opozicija odbije da podrži skraćenje mandata i da ide na vanredne izbore.

PROČITAJTE JOŠ:

„Očito je da postoje neke zakulisne radnje. Drugi apsurd je da partija vlasti, koja ima najmanje poslanika, sruši vladu u kojoj je bila i koncept za koji se zalagala“, rekao je predsednik Skupštine na konferenciji za medije nakon što je u Skupštini izglasano nepoverenje 42. Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića i nakon što je usvojen predlog za izmene Zakona o lokalnoj samoupravi.

Treći apsurd je, kako je kazao Bečić, da politička partija na čijoj listi nije bio Krivokapić, a to su Demokrate, bude protiv izglasavanja nepoverenja Vladi.

Ukoliko Demokrate dobiju poziv za razgovore o vladi, istakao je, da oni od tih partija koje ih pozovu prvo moraju da dobiju čvrste garancije da neće sa DPS-om da bi sa njima mogli da razgovaraju.

Bečić je rekao da je, ako će da se poštuje volja građana, rešenje unutar partija većine i manjinskih ili u izborima.

Takođe je kazao da usvajanje dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi ukazuje da se neko iz opozicije i dela parlamentarne većine plaši izbora i suda naroda.

Bonus video: Novaković: Manjinska vlada neće vratiti DPS na vlast

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar