Napad aligatora Foto:INSIDE EDITION / Planet / Profimedia

Na društvenim mrežama se pojavio video koji prikazuje trenutak kada je aligator od 3,3 metra napao ženu koja je šetala sa svojim psom pored jezera.

Zastrašujući snimak snimljen kamerom za divlje životinje prikazuje aligatora kako brzo izlazi iz jezera pre nego što je žena odvučena u smrt na Floridi, u SAD.

Čuje se kako jedna od komšinica na snimku mahnito zove hitnu pomoć dok je pokušavala da pomogne ženi, ali je bilo prekasno.

Glorija Serž (85) umrla je nakon što ju je aligator odvukao u smrt kada je u ponedeljak pokušala da spase svog voljenog psa od reptila.

Pas je srećom preživeo napad, a aligator je kasnije uhvaćen i eutanaziran.

Napad aligatora Foto:INSIDE EDITION / Planet / Profimedia

U penzionerskoj zajednici Spaniš Lejks Fairvais u Fort Piercu na Floridi, kamera za divlje životinje snimila je Glorijine poslednje trenutke.

Može se videti kako žena šeta pored jezera, a zatim pokušava da skloni psa od aligatorove vilice koji ju je umesto toga zgrabio i odvukao u jezero.

Korol Tomas (76), njena uplašena komšinica, rekla je Insajd izdanju da je pokušala da pomogne ženi dok je zvala hitnu pomoć.

„U jezeru je žena. Aligator je uhvatio!“, navela je ona.

Kako se poziv odvijao, Korol je postala još više uznemirena kada nije videla ženu na površini.

„Mislim da je otišla, o moj Bože“, plače ona u slušalicu.

Korol je rekla da je donela motku da pokuša da povuče ženu, ali je rekla: „Nema šanse da sam ranije stigla do nje“.

„To je užasno za njenu porodicu“, dodala je. „To je jednostavno užasno, užasno. A njeni prijatelji, juče sam razgovarala sa nekoliko njenih prijatelja koji su utučeni“.

Telo nesrećne žene je kasnije izvučeno iz jezera.

PROČITAJTE JOŠ:

Lokalni stanovnici rekli su za Insajde Edišn da se aligator koji je tu živeo zvao Henri. Nakon incidenta je uhvaćen i eutanaziran.

Vlasti Floride upozoravaju stanovnike da ne šetaju svoje ljubimce u blizini jezera u jezerima u toj oblasti.

Serž je treća žrtva koju je ubio aligator na Floridi od prošlog jula.

Stručnjaci za divlje životinje pronašli su aligatora na dnu jezera i izvukli ga iz vode, a jedan zvaničnik je viđen kako sedi na gmizavcu.

Još jednu stariju ženu ubila su dva aligatora nakon što je pala u jezerce u blizini svoje kuće u Boka Rojal golf i kantri klubu u Englevudu u julu 2022. godine.

Žena, čiji identitet nije poznat, borila se da ostane na površini kada su dva aligatora viđena kako plivaju prema njoj. Zatim su je zgrabili pre nego što je uspela da pobegne i ubili je.

Florida ima populaciju od 1,3 miliona aligatora u svojih 67 okruga, a mogu se naći u gotovo svim slatkovodnim telima, a povremeno i u slanoj vodi.

BONUS VIDEO: Napad aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar