Foto: EPA-EFE/YAUHEN YERCHAK

Beloruske snage bezbednosti likvidirale su jednog muškarca i uhapsile njegovu ženu tokom akcije u stambenom bloku u Minsku, saopštila je danas služba bezbednosti KGB.

PROČITAJTE JOŠ:

Čovek je u utorak navodno otvorio vatru na snage bezbednosti i lišio života jednog pripadnika bezbednosne službe, navodi se u saopštenju KGB, prenosi izveštač Rojtersa, koji nije mogao nezavisno da potvrdi verodostojnost saopštenja i snimka incidenta koji je emitovan na beloruskoj državnoj televiziji.

Viši savetnik liderke beloruske opozicije Svetlane Tihanovske koja je u egzilu, identifikovao je ubijenog čoveka kao IT radnika zaposlenog u softverskoj kompaniji EPAM Sistems, sa sedištem u SAD.

„On je navodno bio američki državljanin koji je podržavao demokratski pokret u Belorusiji. Njegova supruga je pritvorena. Majka je šokirana“, napisao je na Tviteru Franak Viacorka, savetnik Tihanovske i poručio da nasilje mora prestati iako se režim nada da nasiljem može da podeli društvo i da obeshrabri protivnike.

„Nasilje ne može biti rešenje za krizu. Dosta žrtava. Vladavina prava mora se vratiti u zemlju“, poručio je Viacorka.

KGB nije identifikovao ubijenog čoveka po imenu ili profesiji, već ga je nazvao „teroristom“, terminom koji se koristi za anti vladine demonstranter.

„Kao odgovor na zakonite zahteve organa reda 31-godišnji osumnjičeni odbio je da otvori vrata svog stana. S obzirom na prirodu otpora koji je pružio državnim organima 31-godišnjak je likvidiran u razmeni vatre“, navodi se u saopštenju KGB.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar