Vesna Medenica bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Foto:Nova.rs

U nastavku akcije, koja je počela privođenjem bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, danas su uhapšene još dve osobe u Baru i Ulcinju, javlja RTCG. Kako navodi crnogorski javni servis uhapšeni su S.K. i M.B, za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe.

Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila na podgoričkom aerodromu, a jutro nakon hapšenja joj je pozlilo i primljena je u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore.

Specijalno državno tužilaštvo je sumnjiči da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Medenica je uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje je u februaru dobilo od Evropola transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i Darka Lalovića, njenog dugogodišnjeg telohranitelja. U martu je zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon preko kog je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, „jer im mnogo zna“, aludirajući na konkurente u švercu cigareta. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Njoj je u sredu odlukom sudije za istragu Višeg suda Suzane Mugoše određen pritvor do 30 dana.

Medenica je, prema navodima podgoričkih medija, u sredu uveče pokušala je da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore, što je sprečeno intervencijom bolničkog osoblja i policijaca.

Medenica se, kako navode mediji, sada nalazi u stabilnom stanju.

Vesna Medenica je neretko i javno nazivana „ključem svih afera aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića“. Takav uticaj omogućila joj je pozicija na kojoj je bila dugih 17 godina, a koja je jedna od najmoćnijih u zemlji.

BONUS VIDEO: Miloš Bešić Ukrštaju se četiri Crne Gore, verujem Dritanu

***
Follow us on social media:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar