Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Slovenačka vlada je u subotu donela odluku da ukine kovid sertifikate i samotestiranje učenika i više neće biti besplatnog testiranja brzim testovima na antigen. Ukida se i testiranje u školama, ali će učenici u školi i dalje morati da nose maske.

„Od ponedeljka, 21. februara, napuštamo proveru PCT statusa svuda (bolesni, vakcinisani, testirani), osim u bolnicama, domovima za stare i nemoćne, zatvorima i sličnim ustanovama“, rekao je ministar zdravlja Janez Poklukar na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade.

On je dodao da je već na snazi odluka prema kojoj više nema provera kovid statusa na granicama pri ulasku u Sloveniju.

Ukida se i testiranje u školama, ali će učenici u učionici i dalje morati da nose maske.

Poklukar je rekao da je Vlada odlučila da nastavi intenzivno prilagođavanje mera poboljšanju epidemiološke situacije, ali da treba nastaviti s primenom osnovnih protivepidemijskih i higijenskih mera.

Biće ukinuto i ograničenja broja kupaca u istom prostoru, a diskoteke a ponovo se otvaraju noćni klubovi i diskoteke.

Potrošači i zaposleni u raznim delatnostima od ponedeljka više neće morati da dokazuju svoj status kovid sertifikatima prilikom ulaska u kompanije, prodavnice i tržne centre, restorane ili druge uslužne delatnosti.

Takođe, sadašnja ograničenja broja korisnika više neće važiti u turističkim smeštajnim objektima, a biće ukinuta ograničenja u radu ugostiteljskog sektora, što se odnosi i na ograničenje vremena njihovog rada.

BONUS VIDEO: Protest ispred zatvora Remetinac zbog kovid propusnica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar