Zagreb
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Slovenačka vlada će sutra odrediti rok za povratak svojih državljana iz Hrvatske kako bi izbegli obvezujuću karantin, izjavio je portparol slovenačke vlade za Kovid-19 Jelko Kacin.

Kako javlja agencija Hina, vreme koje će im dati Vlada da se vrate biće do kraja ove nedelje, „a možda i nešto više“, ali to zavisi od broja novih zaraza u Hrvatskoj, kazao je Kacin, dodajući da je u Hrvatskoj, s obzirom na današnji opet rekordni broj novih zaraza „dramatično“ i da je „sve manje manevarskog prostora“.

„Broj novozaraženih u Hrvatskoj opet se jako povećao, opet se očekuju rekordne brojke“, kazao je Kacin, dodavši da je hrvatskim novinarima koji su ga nedavno na Krku pitali hoće li Slovenija Hrvatsku staviti na svoju „crvenu listu“ epidemiološki nesigurnih destinacija, kazao da će se na tu listu „Hrvatska staviti sama“ ako ne preduzme drastičnije mere za obuzdavanje epidemije.

Pročitajte još:

„Čini da broj novozaraženih u svim hrvatskim županijama raste i da stoje naše ocene da je u Hrvatskoj pre nekoliko dana počeo novi mnogo jači talas epidemije“, kazao je Kacin u razgovoru za Slovenačku televiziju.

Kako će na to hrvatska vlada reagovati, to ćemo tek videti, kazao je Kacin.

Dodao je da će se Slovencima koji su sada u Hrvatskoj dati „dosta“ vremena da se vrate kući i izbegnu karantin, ali i da se izbegnu zastoji i gužve na granici, ali da više od toga ne može precizirati jer će krajnji rok za povratak biti u dogovoru za epidemiolozima koji stanje prate odrediti vlada.

U Sloveniji je u poslednja 24 časa zabeleženo 37 novih zaraza korona virusom, a slovenačka vlada tvrdi da je od toga trećina „uvezenih“ slučajeva i to najviše iz Hrvatske.

Kacin je kazao da na današnjem savetovanju vlade i epidemiologa razgovaraju samo o stanju u Hrvatskoj, te da vlada za sada bez obzira na trend rasta slučajeva u Sloveniji i skori početak školske godine ne razmatra neke druge restrikcije zbog Kovida-19.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)