Merilin Hartman Foto: Cook County Jail

Njena putovanja počela su 2002. kada je uspela da se uvuče na let iz Čikaga za Kopenhagen. Sledeći put je otputovala u Pariz.

Pročitajte još:

Merilin Hartman, 69-godišnja žena poznata kao „serijska slepa putnica“ napokon je dolijala organima vlasti. Uhapšena je na čikaškom aerodromu O’Hare kada je pokušala da se ukrca na avion, nakon što je napustila prihvatilište za beskućnike gde je živela poslednjih godinu dana.

Hartmanova je zadržana u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

„Postala je problem, neprestano je obećavala da će slušati naše naredbe a onda bi uporno kršila svoja obećanja“, rekao je tužilac Džejms Marfi.

Ovo nije prvi pokušaj Hartmanove da se ukrca na avion bez karte ili pasoša. Žena je profesionalac. U poslednjih 19 godina to joj je pošlo za rukom 30 puta.

Čak je gostovala na TV-u gde je objasnila kako to radi – uvek se ubaci u grupu putnika i nađe mesto u avionu. Ako je zaustave pravi se naivna. „Ne želim nikome da pravim probleme“, rekla je nedavno policajcu koji ju je pitao kako je prošla kontrolu na aerodromu i ukrcala se u avion.

„Uvek bih pratila nekoga. Nosili bih veliku torbu i obezbeđenje bi mislilo da smo zajedno pa bi me pustili“, ispričala je. Ponekad bi našla tuđu kartu ali bi se najčešće „prikačila“ većoj grupi putnika i jednostavno prošunjala pored obezbeđenja i osoblja na aerodromu.

Hartman je 2019. osuđena na 18 meseci uslovno nakon što je uhvaćena na londonskom Hitrou aerodromu kada su policajci utvrdili da nema ni kartu ni pasoš.

Na snimcima sa nadzornih kamera se vidi kako je krila lice kosom i prošunjala se pored radnika obezbeđenja koji je proveravao dokumenta drugog putnika. Pokušala je da se ukrca na avion za Konektikat ali je uhvaćena dok se motala oko putnika kome su proveravali dokumenta.

Iz sveta i regiona čitajte:

Policiji je priznala da je prošla čekiranje, ukrcala se na avion za London, a onda krila u toaletu dok nije našla mesto za sedenje. Iako je bila osuđena uslovno, ponovo je uhvaćena nekoliko meseci kasnije kada je pokušala da se ukrca na avion.

Kako je sama priznala, njena ilegalna putovanja počela su 2002. kada je uspela da se ušunja na let iz Čikaga za Kopenhagen. Sledeći put je otišla u Pariz.

Uvaćena je i na letu za Havaje 2009. i onda je izbegavala probleme sve do 2014. kada je osuđena jer nije imala kartu na avionu koji je iz San Hozea išao u Los Anđeles. Sudija ju je pustio sa uslovnom ali se ona već sutradan vratila na aerodrom gde je uhvaćena i osuđena na šest meseci zatvora iako je zbog pretrpanih zavora iza rešetaka provela svega tri dana.

Sada joj, kako se čini, preti ozbiljnija kazna. Njen advokat Andrea Lubelfeld kaže da je njena klijentkinja mentalno bolesna i prati od bipolarnog poremećaja.

Novo saslušanje je zakazano za ponedeljak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar