Foto: Printscreen//YouTube/in4snet

U više crnogorskih gradova juče se slavilo formiranje nove vlade pri čemu su se masovno kršile epidemiološke mere. Uprava policije Crne Gore radi na identifikacijii osoba koje su, 4. decembra u večernjim satima, i pored zabrane javnog okupljanja, na ulicama Nikšića slavile izbor nove Vlade Crne Gore. Policija je o događaju obavestila nadležnog tužioca i čeka se njegovo izjašnjenje.

Uprava je saopštila da se 30 građana okupilo ispred jednog ugostiteljskog objekta, uz „upotrebu pirotehničkih sredstava“, da su potom, u grupi i bez maski, došli do nikšićkog Trga Slobode „ističući zastave druge države“.

U Nikšiću je grupa došla do kancelarija Demokratske partije socijalista gde se slikala sa srpskim zastavama.

„Pristalice nove apostolske Vlade ponovo su na sebi svojstven, primitivan način, na ulicama Nikšića, klicali drugoj državi, mahali tuđim državnim zastavama, a pevali uvredljive pesme na račun svoje, pokušavajući da provociraju građansko i evropsko biće Nikšića“, saopšteno je iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Okupljeni su prekršili mere zabrane kretanja „koja je na snazi od 19 sati, i zabranu okupljanja više od četiri osobe“, koje važe za sve crnogorske gradove.

Zdravstveni radnici redovno apeluju na poštovanje mera, poručujući da je sistem pred pucanjem a „Crna Gora već u crnom scenariju“.

Podgorička policija uhapsila je 5. decembra, tridesetogodišnjeg D.R, koga terete da je prekršio Zakon o javnom redu i miru, jer je 4. decembra u večernjim satima ispred zgrade Skupštine Crne Gore ispalio vatromet. “On će biti uz prekršajnu prijavu priveden u skraćenom postupku kod sudije za prekršaje”, saopštili su iz Uprave policije.

Policija je i u Kolašinu registrovala organizovano kretanje kolone od 30 vozila o čemu je obaviješten nadležni državni tužilac.

“Mučno je bilo gledati kako se formiranje Vlade Crne Gore, slavi trobojkama i zastavama susedne države, a bez zastave države čija se vlada formira uz pesme “Veseli se srpski rode” i pokliče “Kosovo je Srbija” i “Ne damo Kosovo”. A sve uz nepoštovanje epidemioloških mera Vlade, na čijem je čelu sada novi predsednik”, saopštili su iz u kolašinskog ogranka Demokratske partije socijalista.

U crnogorskoj Skupštini je, 4. decembra u večernjim satima, izabrana Vlada Crne Gore, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar