Miroslav Škoro Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Pevač Miroslav Škoro, predsednik desnog Domovinskog pokreta, koji očekuje veliku podršku na predstojećim palamentarnim izborima u Hrvatskoj, kaže da ne bi ušao u koaliciju sa strankama gde je i SDS S Milorada Pupovca.

Škoro kaže da je Pupovac “čisti etnobiznismen“, sa kojim ne želi da sarađuje, jer, kako navodi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić preko lidera SDS S “upravlja procesima u Hrvatskoj”.

Škoro, međutim, ima i druge probleme, nakon što je Jutarnji list obelodanio detalj iz njegove biografije – da je sredinom osamdesetih godina u Osijeku bio “društveno-politički radnik”, odnosno predsednik Komisije za kulturu Opštinske konferencije Saveza socijalističke omladine u tom gradu.

Lider Domovinskog pokreta to negira, ali je vest izazvala dosta reakcija na hrvatskoj političkoj sceni, pođednako i na levici I na desnici.

Škoro tvrdi da je samo svirao gitaru u Klubu mužičke omladine, ali da nije bio I član Saveza komunista.

Pročitajte još:

On je danas u Rijeci rekao da ta priča neće proći I vidi je kao pokušaj diskreditacije njegovog Domovinskog pokret, za koji kaže da je jedina brana koja će zaustaviti povratak SDP-a na vlast.

“Vladajući putem Milorada Pupovca, žetončića i njima sličnih (SDP) iznose gomilu neistina”, naveo je Škoro.

Međutim, Jutarnji je, uz objavu tog podatka iz Škorine biografije objavio i njegov govor iz 1985., gde se on predstavio kao predsednik Komisije za kuturu Opštinskog komiteta Saveza socijalističke omladin Osjeka.

List je konstatovao da je evidentno da se poslednjih sedmica Škoro ne oseća baš ugodno kada mu se postave pitanja gde je bio 1991, ali I pre toga, 1989, odnosno kako je Škoro živeo, šta je radio i kakav je status imao sredinom 80-ih godina u svom rodnom gradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare